Темата е на Miromad.
...
Както /надявам се/ всички знаем,
магнитното поле като самостоятелна същност не съществува. То винаги е резултат от движението на електрическите полета /на наелектризирани тела, йони или електрони/.
В този ред на мисли ми се струва, че ключът към свободната енергия не е в някакви сложни взаимодействия, конструкции, ЯМР-та и тем подобни.
След като магнитното поле като самостоятелно такова не съществува, а се поражда от движещи се електрически полета, то как би се държала система, която се състои от източник на високо напрежение и сфера (или диск, или два диска, тук трябва да си дадат мнението по-компетентните от мен) и която работи по следния начин:
Сферата (дискът, дисковете) се върти с определена скорост, високото напрежение бие по сферата (например с честота 50 херца), като по този начин сферата се зарежда - трябва и да се разрежда така - 50 пъти в секунда.
След като сферата е заредена и в същото време се движи, се поражда магнитно поле ,което не е било налично при електронеутралната сфера, а когато се разреди сферата, това магнитно поле изчезва (може би изчезва, или внезапно изчезва, или намалява постепенно). Може би тока ще се регулира от оборотите на сферата (за напрежението, не знам).
Това е само една идея, която не знам по какъв начин ще намери практическо приложение, и дали въобще нещата ще протекат така гладко, както на теория
/.
Може би по този начин ще добием тъй желаната СЕ
Но основното, което трябва да направим /направите/ е да доразвием идеята и да я въплътим в реален модел (надявам се работещ такъв).
Така че колеги, ПОМАГАЙТЕ!!!!