Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигателят на Валери Матов

<< < (10/25) > >>

Ctah:
   А... най сетне си дойдохме на думата! Браво!
Двигателчето няма нищо общо с бутафорната анимацийка... наистина е направена за шаранчета!
Който иска, да ходи в сервизчето ;D

Vector:
Ctah,почисти ли клавиатурата  ::)
Помислите как работи днешния мотор-четков и безчетков ...аз мисля, че въпросните,са много грешно конструирани!
 магнитите им са слаби, броя на магнитите е много малък/полетата/,не ми харесва "управлението" на моторите, и още 2-3 неща.
..мисля за един по добър мотор-който,лесно генерира ток-защото "добрия"мотор,е и добър генератор!

Vector:
Точно за това говоря :) .Импулс точно ,1мм. от центъра на магнита-Където силата е най-голяма..
Има умни хора в този форум-радвам се!

Velektra:

--- Цитат на: Vector в Декември 06, 2013, 10:21:54 pm ---Точно за това говоря :) .Импулс точно ,1мм. от центъра на магнита-Където силата е най-голяма..
Има умни хора в този форум-радвам се!

--- Край на цитат ---
Vector, аз не разбрах какво имаш предвид. В клипа ли го казват това. За 1мм от центъра на кой магнит?

HristoDimovHristov, как пресметна, че "средния ток който се консумира от мотора пада 10-пъти да речем". Аз мога да река, че пада 100 000 пъти и тогава почти става перпетуум-мобиле.
Освен това кое е революционното откритие? Това че като се подаде напрежение на бобина и може да се отблъсне или привлече постоянен магнит?
Освен това може и да се подават не постоянно, а за през известен период от време импулси, но какви? Аз не и завиждам да долната бобина. Тя трябва да преодолява освен килограмите на магнитите и разните железарии, и земното привличане. Сложи всичко това това през една скоростна кутия или директо към колелата и изпробвай колата от Габрово до Шипка например.

Vector:
Velektra,ще пробвам да ти отговоря така-Кога 2 магнита се привличат/отблъскват най-силно?.. Ест.когато са възможно най близко/ без да се допират/... ;)
надявам се ,разбираш какво ти говоря..
п.п. Нужно е просто слаб импулс,колкото да се наруши маг. поле на иначе мощния неодимов магнит-всъщност силата не идва от ел.магнита,а от перманентния!
За това имаме СЕ/не даваме ток за постоянния магнит/
Преди месеци стигнах до този извод-мислих че ,ще е най удобно да се модифицира ДВГ,много интересно ми стана като някой на скоро беше направил точно това :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия