Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Двигателят на Валери Матов
tsvetan.filev:
--- Цитат на: oneman в Декември 06, 2013, 05:39:53 pm ---защо първо не прочетеш Николаев (http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1254232)
преди да цитираш с наставнически тон уравненията на Максуел?
Ако те мързи да четеш, просто гледай http://www.youtube.com/watch?v=bZbDhx6earA.
Той ясно показва къде и доколко са сгрешени цитираните от теб уравнения.
--- Край на цитат ---
Аааа аз руски не знам кажи ми кое точно е грешно нали ти знаеш :-)
Ако ми покажеш експеримент който да докаже съществуване на самостоятелен магнитен полюс ела и ми се обади.
Виж този цитат под видеото: а самого Николаева причислил к Амперу, Максвеллу и прочим гениям физики.
Истината е че този Николаев не го знае никой и е неизвестен. Нищо негово не съм чувал не се учи и в университетите.
Но виж на Уравненията на Максуел се крепят всички модерни електромагнитни технологии.
Защо ? Ами защото просто работят и са верни. А този от Магаданския институт даже ми прилича на човек от КГБ :-)
А относно мързела: аз съм прочел толкова колкото ти не си и виждал книги.
@praktik:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Декември 06, 2013, 05:58:31 pm ---Аааа аз руски не знам кажи ми кое точно е грешно нали ти знаеш :-)
Ако ми покажеш експеримент който да докаже съществуване на самостоятелен магнитен полюс ела и ми се обади.
Виж този цитат под видеото: а самого Николаева причислил к Амперу, Максвеллу и прочим гениям физики.
Истината е че този Николаев не го знае никой и е неизвестен. Нищо негово не съм чувал не се учи и в университетите.
Но виж на Уравненията на Максуел се крепят всички модерни електромагнитни технологии.
Защо ? Ами защото просто работят и са верни. А този от Магаданския институт даже ми прилича на човек от КГБ :-)
А относно мързела: аз съм прочел толкова колкото ти не си и виждал книги.
--- Край на цитат ---
Господине, разбирам че сте МОЛИВЕН ГЕНИИ ;D и престанете да цапате форума с песимизми ;D Всяка формула във физиката е следствие не на молива, а на открити закономерностти и то само чрез КЪРТОВСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ. Та ако всички бяха песимисти, нямаше да има даже и формули.
tsvetan.filev:
--- Цитат на: oneman в Декември 06, 2013, 05:39:53 pm ---Ако те мързи да четеш, просто гледай http://www.youtube.com/watch?v=bZbDhx6earA.
Той ясно показва къде и доколко са сгрешени цитираните от теб уравнения.
--- Край на цитат ---
Прегледах видеото.
Руснака не твърди, че уравненията на Максуел са грешни, че са непълни (но Максуел не е претендирал, че са пълни така или иначе).
Той твърди, че има второ магнитно поле и показва експерименти и математика в защита. Но никъде не твърди, че от един магнит може да се извади повече енергия и особено пък повече от колкото е вложена. Нещо не си доразбрал ми се струва.
А и разработките му са типични за Соц времената: детско камионче, пшеница и други глупости. Оставяме на страна факта, че чрез ГМО в момента реколтата от пшеница е 100 пъти по голяма от колкото преди 20 години и 2% от населението изхранват останалите. Но разбираемо е, виж как постоянно се защитава, че средствата все не му достигат. Тогава имаше цели институти с "учени", които се чудеха какво да правят.
Не виждам никъде корекции и още повече самостоятелен магнитен заряд, който би позволил такова устройство.
ПП: на дебилни коментари лишени от смисъл няма да отговарям, а само на адекватни и цивилизовани
@praktik:
Човека говори за черпане на енергия от вакуума, а някои разбрали и не разбрали намесват Максуел и непълните му уравнения, и униполярности на магнит, които нямат нищо общо с това, което говори човека. ;D
Брадатия:
25%! Максимум толкова енергия ще преобразува от консумираната електрическа. Виждаме развъртян един маховик, който няма товар. А какво ще се случи ако го подпрем с една летва? Даже чисто конструктивно не е изчистено от загуби в триене. Например буталото може да извежда движението с прът по оста на движение и така ще намали триенето в стените на цилиндъра, които сега са засилени от това, че движението се извежда странично към мотовилката. И според мен свободните магнити в буталото са някаква бутафория и всички гледаме как на коча камбанките се клатят и не падат. ;D ;D ;D
Ако горния и долния електромагнит се управляват така, че близкия да отблъсква буталото, а далечния да го привлича, а в другата мъртва точка да им се обръща посоката на полетата, тогава съм съгласен, че това нещо ще се задвижи. Но какво имаме - някаква електрическа машина с огромни загуби, че то електродвигателите си вършат добре работата за сега. Или крие нещо в принципа на действие или просто има пари да си почеше егото. А може и да е чисто рекламен клип, защото ситуацията се развива в автосервиз, който е негов и поне няколко любопитковци ще отидат като клиенти там! ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия