Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигателят на Валери Матов

<< < (8/25) > >>

sabaka808:
Възвратнопостъпателното движение при този тип двигатели . Харчи много енергия . И за това КПД им е малко , а при ротационните е значително по голямо .

Velektra:
Майсторе, всичко което казваш е така. Аз нарочно зададох така въпроса, за да покажа, че за мен това устройство не може да работи (поне по начина по който е показано). Тия два магнита, които се "мандахерцат" свободно м/у двата стационарни нищо не правят. Те нямат опорна точка, за да засилват по някакъв начин стационарните. Все едно да буташ с ръцете кола, като тялото ти е във въздуха, без да се опира на земята. Просто са сложени за красота и да вземат акъла на народа.
Дори за да е равномерно земното привличане в/у конструкцията, то тя трябва да е хоризонтално разположена и т.н.
Не съм правил статистика, но колкото е по-красива анимацията към някакво устройство, толкова то е по-неработещо.

mi68:
Здравейте,
Този двигател не може да има СЕ от теоретична гледна точка, защото се ползва един вид индукция, биполярна електромагнитна.
Забравяме униполярната електромагнитна и електростатична индукция. Токът на разместване ни бяга в ефира и няма как да се компенсират омичните  загуби, т.е да се работи по отворена верига по ток на проводимост.
Хубавото на двигателя е практическа проверка на нови свежи идеи. Темата си заслужава!

tsvetan.filev:
Здравейте.

Спрях да пиша във форума понеже не може да се спори с хора, които искат да се дърпат за косата и да летят, а ти да им казваш че не може.
Но понеже темата е за въпросния инженер и го даваха по телевизията не мога да не се намеся.
Писна ми хората лековато да казват (да се перчат), че са направили това или онова без независим външен одит.

На тази картинка http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=8755.0;attach=35965;image има следния надпис (не ми се извинявайте после че не разбирате английски):
"Единствената загуба е от триенето на въртящите се елементи".
Това е долна лъжа и спекулация поради следните факти:
1. Щом има променящо се магнитно поле и метални части то веднага възниква вихрови токове. Тези токове ВИНАГИ създават поле, което се съпротивлява на пораждащото.
2. Ако се опитаме да закачим алтернатор и да теглим ток от въртенето на маховика то в момента в който закачим товар ще се образува магнитно поле в алтернатора с посока обратна на възбуждащото го и ще се стреми да го отслаби и в този момент почваме да говорим за МОЩНОСТ и се извършва РАБОТА. Преди това говорим за ПРАЗЕН ХОД. Това явление е познато като Правило на Ленц или иначе казано е ЗЗЕ в електромагнитните вериги. Ако този тип претендира, че е направил нещо подобно да излезе и да каже как се е справил с правилото на Ленц, а не да ми се прави на велик по телевизията и да иска пари за разработки. Най - ключовото тук е второто уравнение на Максуел, което казва че интеграл по затворен обем от магнитното поле е 0 т.е. колкото влиза толкова и излиза или иначе казано няма свободни N магнити или S магнити в природата, които да вършат работа, както е с електрическите заряди. Колкото повече ток тече толкова повече обратно магнитно поле се образува.
Ако човека е открил нещо къде са му публикациите или патентите (щом толкова го е страх да не му откраднат нещо) ?
3. Конструкцията е далеч от оптималната. Все едно да ми каже някой че каруцата на дедо е по - оптимална от порше карера.
4. КПД над 1 няма по дефиниция това е много неграмотно твърдение (дори и на порше карера или реактивен двигател на Локхийт Мартин)
5. В една система в която има само и единствено преобразуване няма от къде да дойде кинетична енергия освен от батерията в която има свободни ел. заряди. Интеграл по електрическото поле е различен от 0 (уравнение на Максуел).
6. В една част от репортажа в момента в който колелото спира да се върти се вижда че колелото изпитва увличаща тяга (cogging tourque). Това отново е тяга която отнема от енергията на въртене.
Макар че в някои системи тя се уравновесява при въртене и колкото пречи толкова и помага.
7. Има електрическо съпротивление и отделена топлина I^2.R в проводниците и най - вече в бобината. Колкото повече ток тече толкова повече топлина се разсейва.
8. Има електроника, която консумира електричество. Не е показана схемата. Говори се само за контролер и резистор не не става ясно какво прави.

Извод: това е поредното доказателство на вече изведените закони и формули. Както Мечо пух е казал: колкото повече толкова повече.

Спрете да цитирате на ляво и на дясно Тесла, Фарадей и т.н. те са били изключително начетени и възпитани хора, от които може само да се учим. Не случайно са дали такъв напредък на цивилизацията, но не може всеки да се мери с тях.

oneman:
Майсторе,
не търски директно генериране на енергия от устройството.
Ясно е казано, че генерирането на енергия може да има, ако към този двигател се влключи алтернатор.
Иначе, двигателя си работи от акумулатора.
Остава въпроса дали двигателя ще произведе повече механична енергия от консумираната електрическа.
При движението на 'буталото' към крайните точки се използва силата на привличане на
магнита от металната сърцевина на ел. магнита и чак после се включва токов импулс за отблъскване от ГМТ/ДМТ.
До тук ми е ясно, но каква е функцията на 'плаващите' магните за мен си е пълна мистерия.
Това ще трябва да го пробвам.
Въпроса за СЕ остава открит.

tsvetan.filev,
защо първо не прочетеш Николаев (http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1254232)
преди да цитираш с наставнически тон уравненията на Максуел?
Ако те мързи да четеш, просто гледай http://www.youtube.com/watch?v=bZbDhx6earA.
Той ясно показва къде и доколко са сгрешени цитираните от теб уравнения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия