Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигателят на Валери Матов

<< < (7/25) > >>

Радико:

--- Цитат ---Пък за косите и блатото май си го измисли  ;D
--- Край на цитат ---
Ти като малък не си ли чел "Барон Мюнхаузен"  Вземи я прочети сега да не пишеме глупости.

Velektra Кликни на зеленото земно кълбо под името ми и там прочети публикацията "магнитни неволи" там е отговора на въпроса ти.

Velektra:
Радико, попитах за това, тъй като в анимацията към клипа се опират едноименни полюси. Това ли е принципа на тоя двигател и какво се печели от това да накараш едноименни полюси да се привличат?

Михаил Кузмов:
Да направим реплика !!  Някои вече си имат паметници на доверието от темата "тестатика" ! Бая ножовки се изкупиха ! Сега да си купим моторетки ! Сигурно е че по наклон надолу ще вървят !

Velektra:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 05, 2013, 09:01:29 pm ---Да направим реплика !!  Някои вече си имат паметници на доверието от темата "тестатика" ! Бая ножовки се изкупиха ! Сега да си купим моторетки ! Сигурно е че по наклон надолу ще вървят !

--- Край на цитат ---
Вярно! Аз бях го забравил това. Дано да не е отишъл и някой човешки орган (не става въпрос за мозъка).

Maistora52:

--- Цитат на: Velektra в Декември 05, 2013, 08:58:21 pm ---Радико, попитах за това, тъй като в анимацията към клипа се опират едноименни полюси. Това ли е принципа на тоя двигател и какво се печели от това да накараш едноименни полюси да се привличат?

--- Край на цитат ---
Velektra, в тази разработка, а и изобщо с подобни, не се постига привличане на едноименни полюси - няма такава "ракия". Търсеният ефект е "пружиниращото" действие при приближаване и отдалечаване на едноименни полюси. Това, че на клипа е показано, че те се допират, по принцип е възможно тогава, когато собствената коерцитивна сила на единия (по-малкия, или единичния) магнит е поне с малко по-малка от тази на този по средата - двойния. Ако двата приближаващи се с едноименни полюси магнити са с еднаква сила, то силата, която е необходима за да се приближат и допрат трябва да е най-малкото сбор от силите на двата магнита.
Това "пружиниране" вероятно оказва и някакво генериращо действие на бобините в двата края... Но ме съмнява... няма взаимна перпендикулярност на силовите линии на магнита с тази на евентуално пораждаща се ЕДС в бобината. Не е тук "заекът". Може би единствения ефект от двупосочното "лашкане" на "работната" ос е смекченото и приближаване, и отблъскване към и от бобините.
Въобще, тук виждам само харчене на енергия от акумулатора и - засега - нищо друго.
Ако има ефект на генериране на ток, то при наличието само на показаните две бобини (намотки), то следва, че евентуално вътре в тях преминават НЕПОКАЗАНИ магнити, с разположени по съответния начин полюси. И пак ме съмнява крайният резултат - да се зарежда акумулатора с толкова енергия, колкото се изразходва. При изчисляването на бобините, нямаме еднаквост на такива, в които да се генерира ток, и тези, които да действат като електромагнити.
Поддържам мнението на Бат Мишо - с това устройство, тротонетката може да се движи само по наклон надолу.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия