Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Двигателят на Валери Матов
Bat_Vanko:
Колеги не се заблуждавайте, това че разкарваш два магнита нагоре-надолу не означава, че получаваш енергия от тях! Също такава работоспособност би имало и ако магнитите се заменят с обикновено желязо! Най-простото доказателство на моята теза е: вижте за колко време се ускорява един обикновен пластмасов диск от нула до номиналните обороти и сами преценете за какъв въртящ момент говорим!
Както вече казах: да за атракция става, но не очаквайте КПД > 1!
Радико:
Някой да има идея са чии ... са магнитите:
"магнит С" и "магнит D"
Обяснения за оргонни или не знам си какви завихрители не издържат на критика защото тука нищо не се вихри. Някой сеща ли се за нещо по различно от бутафория. Така разположени в буталото "ако е прозрачно" стават за демонстрация на магнитна левитация. Демек червейчето на кукичката за лековерни рибоци.
Радико:
Да някои не са вярвали други са вярвали затова е станало факт, а птк някой други дори са вярвали, че човек може да се извлече от блатото като се дърпа за косите, но оттогава много вода е изтекло пък не е станало факт.
Та какво каза за онези магнитчета "C" и "D" от снимките публикувани от Майстора. Напиши за тях пак, че нещо май го изтрих преди да го прочета.
Maistora52:
Не съм опитвал да изкарам "тяга" от този принцип и не мога да кажа, че има СЕ в него. Това че магнитите подскачат от електромагнитните импулси е просто и елементарно, и че работи, да, работи. Но дали успява да захрани акумулатора с толкова енергия, колкото е изразходвал - съмнявам се. Не виждам в конструкцията му въобще даже с какво генерира ток.
Ще поживеем, ще видим!
Velektra:
Извинявам се ако някой е задал въпроса:
Едноименните полюси на магнита могат ли да се допрат и каква сила е нужна, ако могат?
Мерси.
Могат да се допрат два едноименни полюса. Силата за това трябва да надвишава сбора от силите на двата магнита. Не може да се каже с колко да надвишава, защото съм забелязал, че магнити с различни по лице повърхности различно си взаимодействат.
Мод.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия