Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигателят на Валери Матов

<< < (5/25) > >>

Maistora52:
Да! Уверен съм че работи и то добре. След като го видях и разгледах по-добре, виждам че принципът му на задвижване няма нищо общо с моите разработки, за което се извинявам, ако съм въвел някой в заблуждение.
Прикачвам десетина снимки взети от клипа, на които има текстови пояснения... уви, на английски, и не всичко разбирам.
Ако някой колега преведе (не с автоматичен преводач обаче) тези текстове, може да ми ги изпрати на лични, за да ги прикача към снимките или той да прикачи целият текст наведнъж в отделен пост.
Може да е объркана последователността от текстове, но така ми ги подреди компа.
Значи валиден е варианта с два електромагнита.
Магнитите му са с фи 30 мм и височина 10 мм.
Ако се прецизират големините им и се сложат по-силни - системата ще може да задвижва директно колелата на тротонетката. ПОД ВЪПРОС за мен са електромагнитите. Изглежда че имат метал само отвън - без сърцевина.
Обсъждайте, моля!

prp:
Ако това работи означава че човека е открил начин да преодолее гравитацията което дълбоко се съмнявам. Няма начин кпд му да е >1

oneman:
Механизмът по тази схема ще работи.
Две мнения няма.
Остава въпросът дали ще може да се самозахранва и ако да, то от къде идва СЕ.

piton2012:
   Ако приемете още едно мнение от човек, който си служи предимно без поялник / но може и да е калайдисал някоя жица/ ще го кажа. Пести се електричество  за сметка на магнита. Ако вкараме и пара под налягане, ще спестим още повече.

valex:
В тази логика, ако пускаме обратен импулс в бобината докато приближава магнита (бобината за да привличе магнита) ще се спечели два пъти :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия