Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигателят на Валери Матов

<< < (13/25) > >>

Maistora52:
При проводник е валидно правилото на дясната ръка, с която се дефинира посока на ел. ток, посока на силовите линии ОКОЛО проводника и съответно ЕДС-то.  При проводник нямаме полюси. Имаме такива при бобина - първа схема.
При магнита е така, т.е. същото, както е на втората схема.
При земното магнитно поле е това - на третата схема - виж отговор буква "г"

@praktik:

--- Цитат ---При проводник нямаме полюси.
--- Край на цитат ---
Майсторе, щом при проводник няма полюси, значи че самото магнитно поле е безполюсно, но има посока на силата. Тази посока определя полюсите. Като е срещуположна посоката на силата имаме действие на отблъскване. И обратно като посоката на силата съвпада имаме сила на привличане. Та мисля че на един пръчковиден магнит със съответните магнитни полюси в двата му края,магнитната сила е насочена от екватора му, към краищата му.

Maistora52:

--- Цитат на: @praktik в Декември 07, 2013, 12:35:36 pm ---... Та мисля, че на един пръчковиден магнит със съответните магнитни полюси в двата му края, магнитната сила е насочена от екватора му, към краищата му.

--- Край на цитат ---
Това е само на теория. Знам я тази хипотеза, но тя не върши работа на практика, при моите разработки... при други конструкции вероятно ще върши работа!

@praktik:
Интересното е че всъщност полето е безполюсно, и само неговата силова посока определя поляритета. При магнитите посоката на силата на полето, съвпада с посоката на движение на флуид по траекторията на осмица. Ще се опитам да го начертая. При електрични диполи + - , е същото, с тази разлика че силите тръгват от точка в празното пространство, между двата противоположни заряда.

Velektra:
HristoDimovHristov, досега на няколко човека от форума, на които съм задавал въпроси, не са ми отговаряли на тях, а са ме карали да чета книги или да изчета целия форум, а пък даже и между редовете. Много удобно. Така е най-лесно: хем няма да отговориш, хем ще натриеш носа на тоя дето ти задава въпроси, на които не можеш да отговориш.
В първи клас ли сте учили за магнити? Браво! Това преди 10-15 години ли беше?
Как установи, че тока пада 10 пъти ДА РЕЧЕМ. И от тук нататък направи бързи сметки колко батерии ще се изхвърлят.
И аз нищо лично.
Ако всичко това си ми го написал на шега, представям си какво щеше да ми напишеш не на шега. Ти още малко да ме набиеш.
Да не си учител, че толкова назидателно ми говориш и ми казваш какво да правя по празниците?

П.П. Шегувам се, разбира се. Майтап да става.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия