Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Двигателят на Валери Матов
Velektra:
Благодаря!
Толкова ли беше трудно още в началото да ми напишеш това?
Иван Димов:
@praktik, ако обясненията ти не могат да бъдат разбрани и от дете, значи са неясни и сигурно неверни. Не знам какво си чел, но ако е Лед-с-кал-нин, не съм сигурен във верността му. Аз знам от Стефан Маринов, а и от собствен опит, че ако една теория е прекалено многословна - едва ли е вярна. А и онагледяването е особено важно и трябва да бъде като съпоставка (сравнение) с вече добре установени и ясни за възприемане истини. Затова ...
По темата - имаме магнит и електромагнит, действащ на отблъскване. Това го има във всички стандартни електродвигатели. Не знам защо ги правят на отблъскване след като може да работят и на привличане. Сигурно защото при "на отблъскване" се харчи повече ток. Но сега говорим за конкретен пример. Електромагнитите се включват за кратко след преминаването на магнитното бутало през крайните точки. При това положение имаме стандартен електродвигател. Но ... преди това има привличане на магнит към желязо, за което не хабим никаква енергия, а напротив - печелим такава. Освен това вътрешният "плаващ" магнит се ускорява в "неинерциална система", т. е. ускорява се в ускоряващото се бутало. Имаме обмен на енергия между буталото и вътрешния магнит като буталото леко намалява ускорението си, но вътрешният магнит се ускорява значително. При това сигурно общата енергия също нараства пък и силата му се прилага в по-правилен момент от въртенето, което е далеч от съвършенството. Дори да няма прираст на енергия от вътрешния магнит, то стига и подобряването на тягата от момента на прилагане на силата му. Иначе на подобен принцип е и двигателя на Бедини и ако се не лъжа на Роберт Адамс от електронната книга с многото "перпетууми" PJK book. ... Ето даже ви пускам два файла. В първия ще видите КПД 800%, а във втория принципна схема. Принципът вече ви е ясен:
1. Магнит се привлича към желязото на електромагнит (безплатно).
2. Електромагнит се задейства с импулс на отблъскване и магнитът подминава като при стандартните електродвигатели - възможно е част от енергията на електромагнита да се "прибере" обратно пак в наша полза.
Това е положението, ако не успея да измисля нещо по-оригинално, ще си направя такъв двигател и ще видим.
@praktik:
Докато не се разбере механизма на електромагнитното поле, как то взаимодейства, ще се прелива от пусто в празно .
Защо няма магнитни монополи макар че теорията на Максуел ги допуска, как действат силите на отблъскване, каква е природата на електричното и магнитното поле.
mi68:
Добре колко опита направи или прочете книги да разбереш механизъма? Сега правя опит да превърна тока на разместване в ток на проводимост с трансформатор по лекции на Тесла с количествени измервания. Сега отклонявам да търся на Майстора формировател на правоъгълни импулси от синусоида.
Velektra:
--- Цитат на: mi68 в Декември 07, 2013, 04:22:32 pm ---...Сега отклонявам да търся на Майстора формировател на правоъгълни импулси от синусоида.
--- Край на цитат ---
Ами то най-лесно става с компаратор, но Майстора иска да е само с транзистори.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия