Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Двигателят на Валери Матов

<< < (20/25) > >>

Радeв:

--- Цитат ---Изобретения срещу криза: вечният двигател на Валери Матов
януари 05, 2014
Брой прочитания: 9268
12 Коментари
Цялото предаване - Денят започва в неделя с Георги Любенов – 5 януари 2014

Валери Матов:
- Това е двигател, който работи на същия принцип като бензиновия двигател, благодарение на цилиндъра и буталото, което се движи в този цилиндър. Разликата е, че този двигател не се задвижва от взрива на бензина, както е в бензиновите двигатели, а се задвижва от това малко магнитче, което се стреми да се залепи горе – за металната сърцевина, долу също има метална сърцевина, и по този начин задвижва целия двигател.

vlcsnap-2014-01-05-11h53m34s31

Идеята се роди, когато се запознах с новото поколение магнити. Те се казват неодимови магнити, които са многократно по-силни от старите феромагнити, които се използваха.

Това е силата, която използваме в този двигател. Тази сила на това постоянно магнитче задейства буталото и по този начин този двигател се движи абсолютно безплатно.

Той може да се представи както в мотопед, така и в лодка, така и в автомобил, без никакъв проблем, защото можем да регулираме този двигател както по мощност, така и по обороти. Даваме газ и колата тръгва.

БНТ:
- Колко може да развие една кола, каква скорост може да развие?

Валери Матов:
- Колкото си искаме. Както се движи по пътя бензиновият автомобил, така ще се движи и този двигател, без да има никаква разлика. Разликата ще бъде, че той ще тръгва много по-бързо, по-безшумно и няма да има нужда от гориво.

БНТ:
- Това, ако влезе в масова употреба, няма ли да си навлечеш доста врагове? Ще оправим ли държавата  с един такъв двигател според теб?

Валери Матов:
- Знаем много добре за такива изобретатели, които са изобретили двигател с вода, двигател с магнити, които са паднали случайно от 7 етаж или от 10, няма значение, но те вече не съществуват. Мен не ме е страх от това нещо, защото аз съм вложил много труд, много енергия, за да направя това чудо и искам цял свят да го види, пък с мен каквото ще, това да се случва.

БНТ:
- Вече някой не ти ли се е обадил да ти каже: “дай го това изобретение тук, правим те милионер”?

Валери Матов:
- Засега още никой не се е обадил. Естествено, че всеки изобретател чака този момент. Затова аз искам да го представя на света. Първо го представям на българите, защото ние сме българи и ако някой има интерес, нека да заповяда.

--- Край на цитат ---

http://bnt.bg/part-of-show/izobreteniya-sreshtu-kriza-vechniyat-dvigatel-na-valeri-matov

juliang:
Абе не е абсолютно безплатно - като видях що акумулатори имаше в багажника ... все някой трябва да го плаща тоя ток дет ще се зареждат :)
Отделно мен много ме притеснява това, че силата на магнита намалява ужасяващо бързо с увеличаване на разстоянието. Хода на това "магнитче" трябва да е макс 2-3 см и да се компренсира с огромен маховик. Това трябва да се компенисра или с увеличаване на оборотите, или с увеличаване на силата която действа на буталото. В конвенционалния бензинов ДВГ при макс. натоварване върху буталото действат сили от порядъка на 1 тон, което поне засега е непостижимо от магнит с диаметър близък до диаметъра на буталото на ДВГ (8-10 см). Такъв магнит и ще тежи значително повече от бутално-мотовилковата група на конвенционалния двигател, което автоматично води до ограничаване на макс. обороти, а оттам и до ограничение в мощността на мотора.

Иначе като идея ... не е зле, но е просто един електромотор. Два електромагнита си играят на пинг-понг с един постоянен магнит поставен между тях. Не виждам нищо революционно, а недостатъците си личат от километри - постъпателното движение на тоя магнит е значително по-неикономично (и по трудно за оползотворяване) от вътеливото движение на ротора на конвенционалния електромотор.

Радeв:
И аз останах с такива впечатления, но реших да споделя. Освен това неодимовите магнити за разлика от феромагнитните имат доста по-сериозни загуби от токове на фуко, които протичат в тях, тъй като са проводящи. Коляномотовилковия механизъм от друга страна си е една чиста загуба на енергия.

Vetap:
Абе как ги дават такива патенти в България. Толкова ли изтъпя българина. Така и не разбрах кое му е вечното на този двигател и от къде идва "парата" за задвижването му. Т.е. от къде се взима енергията. Нали акумулаторите в багажника, задвижващи електромагнитите ще "клекнат" още след 500 м !

lpoik:
 И аз не знам но и така не е не съм виждал нещо без да го буташ и да върви,така направеният модел може да си работи само там на масата с включен акумулатор ако се изключи акумулатора ще спре както беше писал по горе щял да работи и без акумулатор.Не може произведената енергия да е по голяма от черпената.Това е моито мнение.Благодаря.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия