Радико, като пишеш нещо и го характеризираш като
наивно или
явна измама, вземи го покажи да го видят всички, де ?! В противен случай става само бла-бла
.
та така заменяме източника на постоянно магнитно поле с източник на постоянно напрежение и очакваме да получим някакво променливо напрежение. остана да заменим с нещо магнитопроводите и бобините. Както и да ги разглеждам не мога да ги квалифицирам по друг начин освен като пасивни елементи. Значи, ако успееме да направиме работещ електрически генератор само с пасивни елементи "проводници съпротивления, кондензатори и бобини" Това означава, че най вероятно е възможно да направиме и генератор използващ постоянно магнитно захранване само с пасивни елементи. В противния случай ще са необходими и активни компоненти. Такива които променят магнитните си свойства под въздействие на други сили или магнитни полупроводници "диоди и транзистори" Според мен колкото парче медна тел може да се превърне при подходящо връзване на възел в транзистор, толкова и парче желязна ламарина "магнитопровод" може да се превърне в активен елемент.
Фатална грешка, колега...е тва удебеленото в червено. Магнитният комутатор (КМП) е абсолютен аналог на усилвателен електронен елемент с три извода - вход, изход, управление. По характеристики прилича на MOSFET транзистор в режим на управляемо съпротивление. Аналогия -> с гейтовото напрежение управляме плавно съпротивлението на канала на транзистора / с тока през управляващата намотка на комутатора управляваме неговото съпротивление в магнитната верига. Идеята е това да става барзо с кратки импулси, а не плавно, какта при магнитните усилватели.
Това мисля стига, щото неща като насищане на магнитопровод, магнитни вериги и т.н. сме ги дъвкали много пъти. Явно без особен резултат.
Извинявам се, ако нещо е прозвучало наивно или съм въвел неволно някого в заблуждение
Е за това искам ограничен достъп, колеги...за да не предъвкваме едно и също N-бр. пъти. а дали ще се промени концепцията врметето ще покаже...и опита, де