Не знам защо толкова се притеснявате за газовете. Използват се само пластмаси от 2,4 и 6-ти номер и няма проблеми. Установката задължително трябва да е на открито и накрая палете газа, който е метан. Иначе да, хубаво е в последният кондензатор газа да минава през вода, но това не се прави, за да се пречиства, а като го запалите да не може да върне пламъка назад по системата. Иначе колегите из чуждите форуми препоръчват да се правят капани от всичко що съдържа Са - негасена вар, натрошени тухли, керемиди и др. керамики, с цел по-малко парафини и подобряване на цвета.
Иначе и аз имах един експеримент, пробвах пиролиза с ПВЦ, а тя съдържа хлор - резултата остра миризма и водата през която минаваше газа беше станала киселина.
Най-добри резултати съм получавал като използвах гума, полученото количество течна фракция е по-малко отколкото при пластмасите, но за сметка на това по чисто, с по-добър цвят и мирис. Пробвал съм и с отработено масло - от черното старо масло се получава течност с кехлибарно жълт цвят и консистенция на нафта, но иска доста време и висока температура.