Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Униполярен генератор на Фарадей

<< < (10/18) > >>

Chokoch:

--- Цитат на: ventsy74 в Септември 18, 2019, 03:58:33 pm ---Ами кой да знае, че съпротивлението на земята  било толкова малко. Той затова Тесла се опитал да елеминира и втория проводник та да му е "густо* на Дж. П Морган

--- Край на цитат ---
Съпротивлението на почвата при влажност на въздуха средно 70% и също толкова средни валежи за региона в ширината която се намирате е 20,61 Мег. ома на кв. метър, а обяснете сметките при условие че имате уреди от 15 лева.

Кой ще премине през там, само не се оповавайте на уикипедия защото ще сгрешите.

Имаше едни потребители които нарушаваха магн. поле и слагаха ръкавици при показ на уж турбинни ефекти, вие не сте от тях и не бъдете, само малко приказност и еволюция не е достатъчна, ако искате вярвайте.
Все пак невежа е достатъчно мъдър, успех  :)

Радико:
Chokoch
Мога да бъда и по прецизен, но тогава това беше само проучване на територия така да се каже. Има много хляб в тая област.

Радико:
Chokoch
Нещо не е точно така както го даваш със съпротивлението на почвата. Съпротивлението на един кол от винкел 50Х50 дълъг 150 см. Е десетина ома. Мерил съм го многократно и не с мултицет, това е част от служебните ми задължения.

Chokoch:
Ако твърдиш че е няколко ома на кв. метър и още си на работа, незнам твоя работодател къде живее, но явно е ментал-мазохист и ти дава пари за това, че го лъжеш.

Служебните ти задължения какви уреди включват Радико освен мегер-тест?
Ако не е национална тайна.  :)

Радико:
Не точно този от линка, но подобен. Такъв ползвам в момента ползвал съм и съветски стрелкови във далечната 1985та. година.
  https://vikiwat.com/product/22558/mastech-ms2302-ured-za-izmervane-na-zemno-saprotivlenie-0-01-ohm-4000-ohm.html 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия