Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
John Ecklin Stationary-Armature Generator
ddcomputers:
Ами по принцип в твърдите дискове има такъв метален щит, от там може да се използва.Относно че привлича магнитите наистина е така и възможно е да се получи с пружина, ще изровя линка за един подобен двигател и ще го пусна във форума.За сега тази идея ми се вижда възможна за изпълнение, а също така може по-лесно по този начин да се преработи един двигател с вътрешно горене.
miromad:
На FTP Server-a съм качил някои документи, свързани с безплатната енергия, а също и едно клипче в папката Clips относно магнитния щит. В Youtube.com гледах един клип, на който магнитния щит работеше и беше направен от paper plates and roofing flashing. Това първото е хартиени подноси, но второто не знам какво е. Днес се опитах да намеря клипчето, но е било изтрито.
ddcomputers:
Поразгледах в нета но нещо неможах да открия сайта на този руски изобретател, затова по памет съм начертал как точно изглеждаше двигателя. Дано някой още даде някоя идея.
mzk:
Не че съм по темата, но неръждавейката няма ли да свърши работа? Повечето смеси от неръждаема стомана не лепят магнити. Как преминават силовите линии нямам идея...
lazy:
Вероятно алуминиев щит ще свърши частично работа, но смятам, че основен проблем ще е триенето. Мисля,че ако системата е неподвижна, а от едната страна е електромагнит би могло да се индуктира напрежение от смяната на интензитета на полето. Вероятно ще пробвам събота и неделя ако остане време.
Успех.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия