Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Лъчетерапия чрез морска сол
Радико:
Имах някаква болежка в кръста отзад в ляво, дали бъбрек дали нещо около него. Влачех си я от доста време, но тук около нова година внезапно силно се изостри та чак реших да се жертвам и да тръгна по болници и доктори. Обаче нещо ми нашепна идеята за морската сол. Замислих се и си спомних как един майстор на фурни за хляб "мой приятел" сложи при ремонта на кварталната фурна под плочника почти 2 тона морска сол. Според него излъчването на солта подобрявало качеството на изпичане на хляба.
Замислих се дали пък солта не излъчва в инфрачервен спектър силно неприятен за патогенните бактерии. Два дни си правих "експериментално" лечение. Ефекта беше поразителен. загрявах солта достатъчно за да се усеща температурата и от разстояние и я поставях завита в парцал максимално близо до болното място така че да се усеща лъченето, но да няма термоконтакт. Страхотно е.
Как беше всяко ново е добре забравено старо. Сега обмислям как да си направя електрическа възглавничка със сол, с постоянно подгряване и регулиране на температурата. пък после може и нещо като солариум да направя.
valex:
Радико
Солта в пещите се поставя за термоакумулатор. Издържа на висока температура и акумулира много добре.
Болки в кръста особено остри може да имаш от бъбречни проблеми (основно при изхвърляне на песъчинки). Обикновенно затоплянето успокоява, отпуска и по-лесно се освобождават. Пробвай да се загряваш с електрическа възглавница или директно с нагрятата сол.
Пий и чай за бъбреци в големи количества. В никакъв случай не и бира. Това е легенда, че лекува.
edin:
Има едни лампи от хималайска сол. В голяма буца хималайска сол е сложена обикновена нажежаема крушка.
Споделяли са ми, че действала мнооого добре на енергетиката и психиката.
Радико:
Аз си мисля, че понеже всяко вещество си има специфичен спектър на поглъщане както и специфичен спектър на излъчване "които обикновено съвпадат" Има апарати които чрез изпаряване на микроскопична част от дадено вещество и изследване на спектъра на поглъщане могат за секунди да определят съставките на веществото "примерно от каква стомана е даден машинен елемент" Тухлите във фурната акумулират достатъчно топлина. Хляба се изпича много преди да е показала пещта признаци за изстиване "дори и без сол", другото интересно е, че приятелят ми държеше солта да е морска, каменната не ставала - "поне за фурни" - единствената сериозна разлика между двете за която се сещам е магнезиевия хлорид. Както и да е, аз съм упорит и ще продължавам с експериментите върху себе си и близките ми. В едно съм сигурен вреда от процедурите няма никаква.
--- Цитат ---Има едни лампи от хималайска сол. В голяма буца хималайска сол е сложена обикновена нажежаема крушка.
Споделяли са ми, че действала мнооого добре на енергетиката и психиката.
--- Край на цитат ---
До 2013 година не бих повярвал, сега съм убеден, че е така както твърдят, само струва ми се, че и разстоянието е важно.
Брадатия:
Както Валекс ти писа в по-горен пост морската сол в случая е термо акумулатор, защото изстива доста по-бавно от огнеупорната пръст, приятел археолог ми е казвал, че са намирали подобни конструкции при разкопки. При изпичането на тестени изделия изключително важно е температурата да е постоянна, защото ако изстива фурната в края на печенето се получава дебела кора (старите пещи нямат система за впръскване на вода и се получава изсушаване). Още повече, че този тип фурни се нагряват еднократно, а се зареждат с печиво няколко пъти, затова е необходимо да се задържи по-дълго време висока температура. Сигурно се и отделят някакви ароматни вещества от солта, които да попадат в изпичания продукт, но това е вторичен ефект.
Иначе съм съгласен, че щом е нагрято едно вещество, то ще излъчва в инфрачервения спектър, но си е един вид нагревки, които действат съдоразширяващо и от там по-лесно отделяш песъчинките. Само внимавай с разстоянието защото ако си прегрял солта и я доближиш до себе си прекалено близо, вярно ще получиш като бонус и кожен ефект (подмяна на епидермиса :) ).Има готови термовъзглавнички на които можеш да направиш двоен калъф и да поставиш сол вътре, така хем ще имаш регулируемо нагряване, хем ще можеш да дръпнеш една следобедна дрямка докато трае релакса! ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия