Енергията на един джаул се равнява на работата извършена от един ват мощност за една секунда време.
Замотавате се, Watt е деривативна мерна единица, а не основна, която е дефинирана като разход на енергия (или нейния трансфер) за определено време(
забележете подчертаното и удебеленото)
The watt (symbol: W) is a unit of power or radiant flux. In the International System of Units (SI), it is defined as a derived unit of (in SI base units)[1][2] 1 kg⋅m2⋅s−3 or, equivalently,[3] 1 joule per second. It is used to quantify the rate of energy transfer.
Източник:
https://en.wikipedia.org/wiki/WattДавам ви Английски източник като знам че вие сигурно сте запозант с ипзолзването на "гугъл транслейтъра"
Явно английският не ти се удава.
Bat_Vanko, интересно при положение че Английския не ми се отдаваше, как така екипа, в компанията в която работя, ми се състои от 10 души (директно подчинени) и индиректно, технологично зависими, още 250 човека, и никой от тях не говори Български. Предполагам според вашата логика цял ден седя и използвам "гугъл транслейтъра" за да комуникирам при решаване на технически проблеми с тях
. Да оставим на страна 8-те години в магистърската и Ph.D. програмите през които съм минал, или и там си мислите че с "гугъл транслейтъра" съм се оправял
Виждайки изкривената ви логика нищо чудно да си го мислите, но само да ви напомня че в началото когато минавах през тези програми изобщо нямаше "гугъл транслейтъра" а да не кажем че и Google го нямаше като компания
Но в интерес на истината понякога ми се налага да използвам "гугъл транслейтъра", така е, но въпроса е, че (за съжаление) го използвам да превеждам неща от Английски на Български ( което трябва да ви покаже нещо ) а не обратното както вие погрешно заключавате.