Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Петимата тибетци - Пет динамични упражнения за здраве, енергия и сила

<< < (2/3) > >>

az_skeleta:
Бива ги. Преди 10 години ги пробвах и бях доволен. Само че що не публикува и 6то упражнение. То вдига сексуалната енергия нагоре и е май най-важното. Кристофър Килъм (до колкото си спомням автора) дава и медитации в книжката които също бяха добри.

edin:
И в един момент стигаме до шестия тибетец. Виж ти....и защо го няма в книгата? Защото йогите не казват тайните. Това, което казват е просто отправна точка. Нататък, оправяйте се сами.
 Цитат от нета:

--- Цитат ---Има и шести тибетец,може би знаете,когато европейци изявили желание и тибетския учител им обяснил петте упражнения им рекъл че има и шести тибетец,и всички изявили желание ,той ги предупредил че този тибетец не е за всеки те пак настояли да научат тогава той склонил и им казал истината,а именно въздържане от секс,те ахнали
--- Край на цитат ---

За вредата от спирането на упражненията, не мога да намеря линка. Сори. Твърдението за вредата не е от личен опит, макар да съм правил упражненията преди години и ако е имало негатив, тогава не съм направил връзката. Не се бойте де, няма да умрете  :D

krasias:
edin няма нужда от въздържане от секс стига да познаваш и практикуваш Тао, китайското любовно изкуство.

gotiniq7:
Упражненията са лесни и приятни, ефекта от тях е уникален. Няма нужда от осигуровки, личен лекар, клинични пътеки и т.н. Просъществували са хиляди години и продължават да помагат на всеки който ги практикува. Действайте и споделяйте резултатите
 :)

edin:
Преди години, спортувах редовно. Събраха ми се 12-13 години редовен спорт. След това се пообездвижих, но интересното е че започнах да се развивам на ментално ниво. Явно спорт и мисъл, няма как да се развиват успоредно. Убеден съм от личен опит! В последно време, реших да се пораздвижвам сутрин и започнах да правя гимнастика, като спонтанно наблегнах на леко изменен пети тибетец. Това, което научих от темата е че интуитивно съм избрал, точно това което ми е нужно. За какво става дума. Преди време, няколко човека с развити псиспособности ми казаха, че не ми достига елемента огън, но никой не даде съвет, как да го активирам. Чак като видях илюстрациите в първи пост, разбрах, че съм избрал точно това упражнение, което ми е трябвало, за да се активира огъня. В предишния пост, като казах, " Нататък, оправяйте се сами", имах предвид именно личната ни вродена интуиция, която е най-важния съветник.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия