Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Re: Мнения за естеството на магнетизма
tsvetan.filev:
--- Цитат на: Иван БГ в Януари 20, 2014, 05:15:39 pm ---Здравейте,
помолих ви да оставим тези който искат да експериментират, а Вие пак започнахте да се разлиствате.
Г-н tsvetan.filev от законите който сте публикували мога само да се съглася с този на Ампер, и поправката му във второто уравнение на Магсуел. За всичко останало разликата се състой само в едно: КЛЮЧ електромагнетизма съществува когато има ток. Включиш ключа - има. Изключиш ключа - няма. А магнетизма съществува защото Е. Ще ви публикувам два магнита Вие ми определете магнитните линии и дали важи правото на дясната ръка, или разните там други свойства, който са стъкмили, че има в магнетизма.
Г-н ppipilica, аз влязох във форума без да взема съгласието на моите донори. Когато научиха стана голям скандал. Успях да изтрия някои от постовете, но други останаха. Помолих Майстора да изтрие останалите, но той така и не ми отговори. Накрая получих разрешение от тях за една година. Влязох във форума на 13.06. това е крайния срок, каквото стане стане. Вече писах: Пуснах духът от бутилката. Остава само да разбера дали е бутилка, или кутията на Пандора.
От тук нататък ще отговарям само по двете теми. Такава е и темата. Моля да ме разберете.
Бъдете!!!
Иван
--- Край на цитат ---
" КЛЮЧ електромагнетизма съществува когато има ток" - да това ни е известно. Освен това никъде в природата няма магнитно поле без движение на електрически заряди. В постоянните магнити има движение на електрони около ядрото. И когато домените съвпаднат то се усилва и можем да го забележим извън магнита.
"А магнетизма съществува защото Е." - никой не знае защо съществува. Никой още не е намерил самостоятелен магнитен заряд. Не че не се търси но просто никой не е открил още.
Това е и смисъла на второто уравнение. Чрез езика на математиката то казва: няма самостоятелен магнитен заряд следователно няма самостоятелно магнитно поле. Следователно то не може да върши работа. Интеграл по произволна затворена повърхност е 0. Електрическия заряд обаче се среща самостоятелно и той може да върши работа. Освен това силите са консервативни и извършената работа не зависи от изминатия път. Заряд 10 кулона на 10 метра или на 5 метра ще извърши една и съща работа.
" Ще ви публикувам два магнита Вие ми определете магнитните линии и дали важи правото на дясната ръка, или разните там други свойства, който са стъкмили, че има в магнетизма." - не знам точно каква ще е формата много е сложна но има програми които лесно ще я сметнат. По - важно е друго. Каквато и да е формата на магнита то винаги магнитното поле е затворено и работата която върши е 0. Да при приближаване на друг магнит те се прилепят но после за да се отдалечи трябва също толкова сила и сумарно резултата е 0.
Правилото на дясната ръка е за прав проводник а не за постоянен магнит. Постоянния магнит е точно определен с два полюса и не ни трябва такова правило.
Радико:
--- Цитат ---" КЛЮЧ електромагнетизма съществува когато има ток" - да това ни е известно. Освен това никъде в природата няма магнитно поле без движение на електрически заряди. В постоянните магнити има движение на електрони около ядрото. И когато домените съвпаднат то се усилва и можем да го забележим извън магнита.
--- Край на цитат ---
движение на електрони около ядрата има във абсолютно всички атоми, но не всички от тях са магнити, даже бих казал:
изключенията са повече от правилото, а това означава, че правилото е погрешно. Магнетизма няма нищо общо с движението на електроните.
mito_kupona:
Не знам къде ги видяхте тези електрони и ядра. Четете Лидскалнин, там всичко е обяснено много просто. И обърнете внимание на движението на магнитните силови линии на постоянен магнит с правоъгълна форма или цилиндрична и на бобина соленоид.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Януари 20, 2014, 06:08:38 pm ---Това е и смисъла на второто уравнение. Чрез езика на математиката то казва: няма самостоятелен магнитен заряд следователно няма самостоятелно магнитно поле. Следователно то не може да върши работа. Интеграл по произволна затворена повърхност е 0.
--- Край на цитат ---
Всъщност правилното изказване е: "интеграл на вектора на магнитната индукция по произволна затворена повърхност е нула". Както се вижда става въпрос за вектори!
--- Цитат на: tsvetan.filev в Януари 20, 2014, 06:08:38 pm --- По - важно е друго. Каквато и да е формата на магнита то винаги магнитното поле е затворено и работата която върши е 0.
--- Край на цитат ---
Ако може някой да ми обясни, как магнитното поле затворено в магнитопровода на трансформатора върши работа, или пък не върши работа!
Радико:
Bat_Vanko
И аз задавам същият въпрос в последната пусната от мен тема. Че и картинки съм нарисувал. Пиши там по въпроса да не разводняваме тука нещата.
Същата молба имам и към tsvetan.filev.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия