Е-е, бре момчета! Гледам ние сме готова "комуна"... Мисля, че повече от две трети от нас живеят с мисълта за "свободен живот всред Природата", иска им се да избягат от големия град, да се заселят в някое село, да намерят приятели и сподвижници и да създадат своите комуни.
Всичко това е добре, радостно и похвално за усилията и намеренията, но както казва Чергар във втория линк даден от ПироВесо, цитирайки "някой си", че това е процес дълъг и доста сложен.
...
“Никога няма да промените нещата като се борите със съществуващата реалност. За да промените нещо, изградете нов модел, който ще направи съществуващия остарял.” – Р. Бъкминстър Фулър (The First Civilization)
...
Днес, сега, все още е лесно да се отпраши на село. Аз точно това направих преди 10 (десет) години. Избягах от влудената София и се заселих в едно Врачанско село.
Има обаче куп проблеми които трябва да се решават.
Първият и основен проблем в селските обитания в днешно време са циганите. Навсякъде се е нароила тая паплач. Българите с времето забягваха в градовете за по-добър живот изоставяйки къщи и имоти, и сега всичко това е окупирано от цигани. Кое превзето, кое купено на безценица, но фактът е ужасяващ, това са изроди, които не работят, не се трудят за прехраната и съществуването си, и не само че крадат де що видят, но и живеят по такъв скотски и противен начин, че просто с това представляват заплаха за всичко ценно и разумно, което се "завърти" покрай тях.
Пресен пример беше, когато преди седмица едвам се отървах от едни...
Да ги нямаше циганите, всичко би било РАЙ, но това е нерешим ВЕЧЕ проблем в България. Дори и в анализи на Брюксел се казва същото, като се посочва пик на циганския проблем тук, някъде към 2020 година. Решение има само с Военно положение, вкарването на паплачта в лагери и тоталната й кастрация. Иначе предстои междуособна междуетническа война, в която циганските тумби могат да подчинят с тоягите си все що е останал българин. Страшно е това бъдеще, момчета, и то не е далече, просто след няколко години започва ...
Аз хубаво дойдох на село, но няма да ме спаси нищо от предстоящите мародерски колизии.
Ще трябва да се спасяваме отново поединично някак, кой както успее, в планинските махали, дето вече всичко е откраднато, и дето циганите вече не ходят.
Не знам...
Искам да си остана в България, но тук съм и сме, обречени на гибел. И планината на е решение. Трябват жизнено необходими продукти (хляб, сол..), ток, Интернет... иначе се връщаме в Средновековието и комуникация с "пощенски" гълъби...
Изселване на Запад... ами точно там са големите и свръх-големите робовладелци...
Изселване на Изток - същото... само дето прилича повече на "изсеРване"...
Остава СМЯНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ МОДЕЛ!
Давайте предложения!
...
Иначе се обезсмислят всичките ни усилия да създадем СЕ Двигател.