Ауе, ний мамуняците бяхме решили да не пишем, ама заради Практика! - да направи опит довечера, ако е ясно времето разбира се, щото в последно време пада и вода в твърдо фазово състояние и само трябва да имаш у...ки. Избери си една звезда, затвори очи и после ги отвори - и светлината от нея на не знам си колко милиарда
светлинни , подчертавам светлинни години, които Тя (светлината) трябва да измине, и като умножаваме все по 300.... хил. ама умножаваме, а не да събираме, щото така са ни учили (всичките, и аз и ти без изключение), че 3x300 000 = 900 000. Но опитай се да умножиш 300 000х300 000х300 000. Можеш да премахнеш нулите за удобство, пак както са нИ учили и да осмислиш резултата. И сигурно ще ми кажеш, че бъркам
правилата в матема_тик_ата. И сигурно ще си помислиш че тя вече е тук и ние като скляпаме
, просто виждаме резултата.
С нашите сетива не виждаме светлината,
виждаме източника на светлина през прозрачна среда, Същото е и когато облака скрие слънцето, променя се плътността на средата и о чудо ние виждаме облака.
Та такива работи ми са подсказали, и то невероятно от нета, честно са ми подсказали, аз до тях не мога да стигна просто защото съм а с кльомба. Но е хубаво да ти подсказват.