Здравейте момчета. Темата е интересна и звучи като фантастика. Нищо де, фантастиката днес е реалност утре. На няколко пъти се напъвах да напиша нещо, но покрай тези балове все не успявах. За това се връщах да препрочитам, тъй като произвеждате толкова продукция всеки ден, че ако можеше да се изнесе, някой щеше да се замогне.
Аз няма да внеса нещо ново, но според моите разбирания /а аз не разбирам от електричество и от Тесла/ някои неща стоят по-различно. Да си призная никъде в написаното до тук, не открих революционната идея. Кое е топлото и кое студеното електричество? Какво е йонно електричество? Защо ли то е с различен цвят /и това е новост за мен, че електричеството има цвят/? Колегата ndm в пост 109 задава въпроса какво е положителен и какво отрицателен заряд. И на мен това ми е интересно. Дали няма и отрицателни сантиметри? Иначе ndm на акумулатора не му е нужно заземяване тъй като имаме пренос на електрони от едната към другата клема както ти ги наричаш, а те са си анод и катод и не са съвсем еднакви /нека не те заблуждават оловните „шапчици” на които пише + и – /Плюсът всъщност е оловен диоксид, а не олово и за реакциите които протичат на всеки електрод пише на много места. Mi68, ако микровълновата печка работи с така нареченото студено електричество, то тогава отново съм в заблуда. Според мен тя си работи с „обикновено” електричество, като създава микровълни, които от своя страна въздействат върху молекулата на водата или по-точно кара връзките в тази молекула да трептят, което води до загряването й. Няма вакуум, няма свръхпроводници. Колега ВРАНОВСКИ, не знам какъв смисъл влагате в понятието йон и йонно електричество. За мен йон е частица която отдавайки или приемайки електрон придобива заряд. Йоните служат за пренос на електрони /като металът в проводниците/ в електролити.
А дали лампите светят само от трепет - не го разбирам. Светлината е вид енергия, която трябва да идва от някъде. За какво ли плащам за изразходван ток? Едва ли за трептене. Но може и да греша.