Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485004 пъти)

Неактивен макс1962

• Активен
  • **
  • Публикации: 253
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #315 -: Януари 30, 2015, 02:12:46 pm »
http://www.novini.bg/news/263101-краят-на-света-идва-на-25-май.html

"Бяла страница" ли е краят на света?/А/
« Последна редакция: Януари 30, 2015, 02:37:29 pm от atos »

Неактивен dymelsoft

• Administrator
  • Стабилен
  • Публикации: 629
  • специалист, не носи на пиене
« Отговор #316 -: Януари 30, 2015, 02:45:02 pm »
Линка е на български и затова е прецакан :)
http://www.novini.bg/news/263101-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-25-%D0%BC%D0%B0%D0%B9.html ето това е.

ПП. Големи глупости между другото :)

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 004
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #317 -: Януари 30, 2015, 03:47:16 pm »
Интересно по СNN и Ал Джазира не предават така войната в Украйна, както беше в Ирак - направена, като игрален екшън /защото сценария там беше написан предварително, чрез подкупа на иракските генерали да се предадат/. Е, направиха едно световно шоу, за да се страхуват ония, дръзнали да се откажат да ползват долара.

Има телевизии обаче, които дават кадри от преки военни действия. Какво видях по обяд днес:
За разлика от Порошенко, лидерът на Донецк - Александър Захарченко е с оръжие в ръка, заедно с всички войници. После, загубите за украинската армия са огромни, в сравнение с тези на опълченците - 20:1. Винаги побеждават опълченците, дори и обучените наемници в батальона Айдар, който почти е унищожен. В момента има обкръжени голяма част от украинската армия и ги призовават да се предадат, за да запазят живота им, макар, че могат да ги убият незабавно. Вчера украинците, които са тръгнали да се предават на опълченците са били разстреляни от наказателен украински отряд, който върви подире им. Отряда е съставен от нацистка войска, изключително безмилостна. Това са фактите.

Въпросът е обаче защо са такива? Защо загубите са 10 и повече пъти по-големи на украинците, при условие, че въоръжението на опълченците е по-калпаво и разполагат с по-малко тежки установки за залпов огън?

Ами причината е същата, като в Афганистан да речем. Бойният дух - това е. Едните са уверени, че защитават родната си земя, език, култура, религия, семейства, а другите са там по чужда воля, не искат да умират за чуждите интереси. На северозападните украинци не им пречат югоизточните. Те пречат на друг. Казвам това не с радост за хилядите загинали през последните дни украински войници, а със скръб и съжаление, защото тези млади момчета не знаят или са били принудени с насочено дуло в тила да си дадат живота за някакви чужди и местни-нацистки интереси. Впрочем през последните два дни са загинали и 5 български момчета от бесарабските българи на около 28-29 год.

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2015_01_30/Arsenij-JAcenjuk-svika-speshno-sveshhanie-po-otbranata-1080/

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #318 -: Януари 30, 2015, 04:25:10 pm »
Цитат
Ами причината е същата, като в Афганистан да речем. Бойният дух - това е
Уверявам те има още доста други причини. Най сериозната се нарича  СПЕЦНАЗ
Последните 4 месеца от миналата година прекарах в Чехия където работех основно между украинци.
Повярвай ми нещата изобщо не са такива каквито си ги представяш. 
Признавам аз до преди това изобщо не знаех каква е разликата между руснаци и украинци.
Най шокиращото което чух и то от обикновен украински колега като мен.
Цитат
Вие сте били 500 години под турско робство а ние сме 400 под руско
Нещата са ужасно сложни на практика особено като се вземе в предвид и факта, че руската държава всъщност не е руска.

Абе къде сте тръгнали всъщност На кой от вас реално му е нужна българска държава. или сръбска или чешка. На животните в зоопарка нужни ли са им клетките.
Само който е пресичал наскоро границата между Сърбия и Унгария и после между Унгария и някоя от следващите държави ще ме разбере.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #319 -: Януари 30, 2015, 05:04:50 pm »
Радико, казаното от украинския ти колега бе толкова убедително, че ти благодаря за дето има такива, като теб, да ми отварят очите от време на време. Сега се обърнах вече на 180 гр. Пък и не съм пътувал толкова на запад, де да знам там как стоят нещата. Мъча се обаче да си спомня преди 400 год. как е било в Украйна, преди робството? Що си мисля, че е нещо като "5 годишно магаре, 10 години с овцете".

Радико, каква е според теб и украинците причината за тая война сега?
Аз заблудения, видях следното:
2 месеца преди предстоящите президенстки избори в Украйна се състоя майдан в който застреляха снайперисти протестиращи, с цел да се провокира гражданска война. После южната част от Украйна с предимно рускоезично население пожела да се отдели с автономия. Можеха да почакат само 2 месеца до изборите и нямаше да има майдан и война, ама пусто 2 месеца са много време и цената им е по-скъпа от загиналите.

Ето го и двойния стандарт: В Сърбия косоварите-албанци дет никога не са имали държава им я направиха и Югославия получи бой от САЩ. Ами сега каква е разликата? Друг пример: ФРГ анексира без референдум ГДР, направо си взе наготово една държава! - що не скочи демонкрацията тогава?

Радико, я разкажи за украинското 400 г. робство. Много ми е интересно да науча нещо ново. В какво се е изразявало?

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
  • Публикации: 274
« Отговор #320 -: Януари 30, 2015, 05:09:23 pm »
   До EDM. Не се притеснявай колега за мобилизацията. Ти нали все за пагони си мечтаеш, ще ти дадем едни с голямо Т. За тези дето не знаят, това не е нещо Тъпо, а напротив, фатмашко си е. Прокарвал съм бил аз история. Ами да, онези Ботев, Левски, Раковски, Бенковски и т.н. са западните провокатори на които давам думата. Или искаш и на Г. Димитров в писмата му да Сталин да ти цитирам какво пише. Имам един дето ми се пише началник, също като тебе. Дори и мустака си е догодил на фатме. Не споря и с него, защото има приказка "не спори с глупака, че ще те свали на своето ниво и ще те бие с опит". Любимата му мисъл "Мисълта убива действието". И като незнае, какво да каже е зает да помисли, но после пък действието угасва. Ако си наистина от Сливен или някъде по този маршрут, като идваш към София има едно село с паметник на загиналият руски войник. На около 100 км преди София е. Селото се казва ...Антон, разбира се. Кръстено е на "не човек, а желязо....." Стефан Минев е този, с партизанско име- Антон. Попитай местните как е загинал руснака. Напил се е като свиня в мазето на един селянин, после паднал от чардака и така. На скоро бяха идвали роднини на загиналия солдат. Казали им, че загинал в бой, какво да правят хората. Като покараш още 15- ина км. стигаш и родното място на поета от горния стих- В. Андреев от Пирдоп. Макар и късно, след 10.10.1989 той разбра с какви хора е дружел  и се самоуби. От същият този град е и творецът на "Здраствуйте братушки, братчета славяни.... и т.н дядо му Душко" . Какво да се прави, дори Т. Влайков може да се обърка. След това е родното място на агент Спартак- В. Червенков, ама няма за какво да ти разказвам повече. Идеята е жива, Сергей. Червената армия идва и нас ни мобилизират. Звучиш като истерик пред пенсия. И като гледам уплаши някого.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #321 -: Януари 30, 2015, 05:34:28 pm »
 piton2012, виждам ядосал си ми се нещо. И не се оплаквай от началника ти. Явно е съзрял у теб едно много заблудено момче, което още майка му го храни и му праща пари от гурбета. От всичко което ми разказа, останах с убеждението, че те е съжалил.

Аз никого не плаша, а информирам за събития, които не се съобщават в централните новини. Виж даже от тях се промени и логото на форума - погледни горе.
Мобилизацията не е щото идва червената армия, то такава няма, а защото дойде ген. секретар на НАТО. Живееш в миналото и с омраза, но днес проблемите са други. Явно те преследват денонощно комунисти-кошмари. Не е нормално така да ни натрапваш фобиите си. Иди на лекар, съветвам те.

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #322 -: Януари 30, 2015, 05:55:56 pm »
Хайде успокойте страстите малко, да не заключвам темата сега!
Атакувайте си тезите без личностни нападки и класификации!

Неактивен piton2012

• Специалист
  • Активен
  • Публикации: 274
« Отговор #323 -: Януари 30, 2015, 06:14:37 pm »
  Не заключвай Атос. Нека EDM информира или дезинформира, все едно. Знам, че е неприятно да ти дават акъл и съвети. Страната на съветите е по- на изток. И за това аз спирам. Извинявам се на другите, за това бях написал в началото, че е само до този колега. Много е гадно да се хвалиш сам, но нека уточним EDM. Майка ми е отдавна пенсионерка и никога не е ходила по-далеч от Румъния. В семейството гурбетчий нямам. А другите ми приятели и роднини дето се кефеше, че мият чинии /по-добре честно да мият чинии, отколкото да служат на продажници/ работят в американски университети /Фларида, Тенеси, Чикаго/. Един е на висока позиция в частна фирма и доскоро стоеше на голям плакат във Бостън /може и още да е там/. Къде следва синът ми, какво работи жена ми и аз, няма да уточнявам, както казах, грозно е да се хвалиш сам. Мисля, че за сега се справям успешно и без рубли. Повече не плачи, че не пишат хората в тази тема. Поне за мен тя е умряла, въпреки, че беше такава още преди да се роди.

Неактивен Dedo pop

• Активен
  • **
  • Публикации: 299
« Отговор #324 -: Януари 30, 2015, 06:37:00 pm »
     Предполагам сте наясно че Dedo pop не е  поп.Та в битието ми на овцифер две години учих във военната академия. Там преподавател по Военна история ми беше майор или под-полковник Петко Йотов.Всички трябва да сте го виждали по телевизията.Беше началник на Военно-историческия музеи.Изключително сладкодумен човек. /бог да го прости/. На лекцията за Освободителната воина той каза нещо което в първия момент ни шокира-Целта на войната не е било освобождаване на България а решаване на други руски претенций. Защото е много по-лесно да се води война тук а не в Грузия, Армения и др.Театъра на военните деиствия тук е много по изгоден за нападащия от Дунав до Цариград са 300-400км и стигаш сърцето на врага. Имаш само едно голямо препятствие Стара планина. А в Кавказ са стотици километри планини който са перпендикулярни на настъпващите войски.Които затрудняват и съвременните армий.Русия търси реванш за загубените няколко руско-турски войни .Ако не ми вярвате прочетете Болшая Советская  Енциклопедия и мирния договор. Ще разберете че още тогава сме били разменна монета за тях. И много моля да не ме обиждате със славянските братя-аз братя пияници нямам.

Неактивен ndm

• Специалист
  • Стабилен
  • Публикации: 712
  • и има и ш извади ако трее - че даже ш и работи
« Отговор #325 -: Януари 30, 2015, 07:49:05 pm »
И малко техника по въпроса, в тенически форум сме......
https://www.youtube.com/watch?v=MHziL9Pv3yU

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 541
  • Ужасно саркастичен
« Отговор #326 -: Януари 30, 2015, 07:54:12 pm »
Интервю на Лукашенко 7ч. и 10м. вчера пред СМИ.
Това е изчистената версия, казва неща, които много  политици не искат, и не дават да се чуят!!!
https://www.youtube.com/watch?v=hmOL8m4tb_E
« Последна редакция: Януари 30, 2015, 08:20:22 pm от Ksurnev »

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #327 -: Януари 30, 2015, 09:47:30 pm »
Да, Лукашенко говори много убедително. Правя сравнение с нашия президент, който даже не може да чете - срича  :D.

Мъча се да се сетя, но не мога, май никога не е имало в България руски военни бази, оръжия или командни центрове. Но тогава имахме армия. Сега обаче е пълно с американски бази у нас, войска, оръжия и ще се прави и команден център. Ползват три летища и в момента разширяват бургаското летище - малко им е, трафика трябва да се засили. За сметка на това пък нямаме армия - ма тя пък що ли ни е, да даваме само пари за нея. Имаше една приказка, че който не храни собствената си армия, ще храни чуждата. То май така е и у нас. Ние храним НАТО. Вноската ни е в пъти по-голяма от тази на много икономически по-мощни членки. Досега за членството си в НАТО сме платили вноски над 1 милрд. Питам се, тези пари как биха се отразили, ако ги бяхме вложили в нашата армия, а ма не, ние да си платим данъка на колонизатора.

Ето как виждат нещата някой експерти: http://news.ibox.bg/news/id_487299662

Прогнози: http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=237&aid=3

Тук едно мнооого интересно интервю с аналитик на ЦРУ:
http://yandex.ru/video/search?p=2&filmId=XNn_-ORZUXI&text=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%20%D0%B2%20%D0%B4%D0%BE
%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%81&_=1422544420554

Препоръчвам горния материал /линк/ за онези, които страдат от Стокхолмския синдром /психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитават и да се идентифицират с него. Тези чувства обикновено се считат за ирационални в светлината на опасността или риска, понесени от жертвите, които бъркат липсата на злоупотреба от похитителите си акт на доброта./ Стокхолмския синдром се проявява и при колонизираните. Болните чувстват окупатора си, узурпатора и господаря си, като бог.

Любопитна новина: В американската армия служат 130 000 хомосексуалисти, от които повечето травестити. Каква огромна армия ли имат, щом травестягите са им 5 пъти повече от цялата българска армия. Тук ако има недоверие, мога да приложа снимков материал, но предупреждавам не е приятен за гледане.
« Последна редакция: Януари 30, 2015, 09:51:48 pm от EDM electronics »

Неактивен mito_kupona

• Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • Публикации: 694
« Отговор #328 -: Януари 30, 2015, 09:56:30 pm »
Едно ще ви кажа, ако Русия не беше ни освободила от турско робство с цената на много хиляди жертви, сега щяхте да ходите с фесове и да говорите турски. Не се подвеждайте от целите на руската политическа върхушка по време на освободителната война, а бъдете благодарни на обикновенните руснаци, войници, които си дадоха живота за нашата свобода, това е руския народ. Не познавам истински българин, който да е срещу, който и да е православен славянски народ. Глобализация на света няма да има, така, както, са го планирали чифутите и затова трябва да се отнасяме добре с подобните нам общности, които имат нашата писменност и нашата вяра. Вие не разбирате ли, че от векове се води битка за унищожаване на православието и славянските народи, които всъщност, са потомци на български народи. А за да оцелеем трябва да се уважаваме и да сме обединени.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
« Отговор #329 -: Януари 30, 2015, 10:01:29 pm »
Само да вметна - информацията за т.нар. "мобилизация" има основания да се смята недостоверна - поне на базата на 2 независими источника.
Дали не е учудващо, че В.С. въобще влезе в парламента последния път...