Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485069 пъти)

Неактивен edin

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 283
  • Гениалното, винаги е просто
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #390 -: Май 04, 2015, 10:47:20 pm »
Да, истината винаги е била на присмех. Аз не виждам нищо смешно. Смешното са дивите материалисти, които си мислят, че с поялник, ще превземат небесата. Това е наистина смешно.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 024
« Отговор #391 -: Май 04, 2015, 10:54:39 pm »
Няма истина. Т.е. ... няма само една истина. Всеки си има негова си истина, която не винаги съвпада с истината на човека до него.
Въпроса е да човек да може да отсее кога нещо е физичен закон или някаква друга закономерност, дали е "релативистична" истина (която би могла да е истина за човека който я казва, въпреки че не съвпада с това което ти наблюдаваш) дали е мечта, толкова силно желана от опонента че той вече я възприема като истина (заблуда), или е просто опашата лъжа, опит за насилствено променяне на твоята гледна точка по користни причини.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
« Отговор #392 -: Май 05, 2015, 12:03:33 am »
Жулиане, ако ти не знаеш Истината това изобщо не значи че никой като теб не я знае!(За истината с главно И)!
Нещата, такива каквито са, в тяхната същност и първообраз! Но ако на някой уискито и цигарите са му по-близки от Истината, изводите може да не е трудно да се направят!

Първо този свят не е възникнал случайно, както разбира се, и живота на Земята. То за един блок се правят проекти, чертежи и разрешителни, че Вселената ей така как ли пък няма да се образува от случайно комбиниране на атоми.
Ако проблема ти с Истината е, че може да има съвсем друго обясняние на нещата от твоето и ти не искаш да го допуснеш, това е напълно иревалентно (да не кажа абсурдно). Утвърждаване на релативизма, за да може на има право на живот нашата гледна точка по никакъв начин не я прави по-меродавна. Доста по практично е да се научи човек да чете Чертежа, вместо да казва че "такова животно нема". И както съм споменавал за това има методи и обучение. И гроздето не е кисело!
(изобщо не ми отговаряй, няма смисъл, даже ако се напъна дали няма да ти предвидя и отговора - примерно че не вярваш и ако ти дадат доказателства - тогава. Да, ама не, дръжки. Някой неща не стават както ти се иска на тебе.)

Цитат
GreenHulk, не ми казвай версии, които сме чували. Кажи за гаранта, кой е гаранта?

Или по-добре, като си толкова навътре в окултизъм и езотерика, по-добре разтълкувай думите на Дънов: ... че и едно време мъжете раждали, не само жените. И защо аджеба е станал тоя сакатлък....?

За гаранта - просто работиш със сигурни и проверени хора и да се прави кръстосано засичане и "тъмна кутия" - тествания не знае отговора, а трябва само да опише процеса, който също не знае какъв е!

За раждането - едно време много отдавна , по време на лемурийската раса (която е преди атлантската) хората са се размножавали по друг начин, даже не съм сигурен дали е подходящо да се говори тогава за мъже и жени. В бъдеще процеса на размножение въщо ще се промени. (след няколко хиляди години). Това асоциирам с текста, и е моя интерпретация, която не гарантирам че трябва да е вярна.

Цитат
По-рано човекът е бил направен по образ на Бога: по-късно по образ Адамов. 

И така тук ние започваме с човешките същества, които всички са подобни на външен вид и всички са създадени по образ на Бога. Те се размножаваха по безполов начин. Трябва да ни бъде ясен фактът, че те всички имаха същата форма, която са имали в началото, така че бащата приличал на сина и внукът също приличал на сина. Какво най-напред причини, щото човечеството да се промени, да стане разнообразно? По какъв начин то се промени? Чрез факта, че вече двама бяха ангажирани при размножението. Синът или дъщерята приличаха на бащата, от една стра- на, и на майката, от друга страна. 

Сега представете си, че имате една раса от хора, които са били първоначално подобни на Бога по външен вид и те са се размножавали не чрез полов начин, а безполово: потомците всички са еднакви по външен вид, подобно на техните предци.

Рудолф Щайнер

vitan

• Гост
« Отговор #393 -: Май 05, 2015, 07:57:50 am »
На гаранта мога да му задам куп въпроси, на които няма как да ми отговори, особено за бъдещето. Няма врачка с успеваемост повече от 70-75%.

Това за раждането на мъжете в миналото и бъдещето - е нема такъв комедиен филм! getca, ти си по емотиконите  8)

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #394 -: Май 05, 2015, 07:58:32 am »
Жулиане, ако ти не знаеш Истината това изобщо не значи че никой като теб не я знае!(За истината с главно И)!
90% от войните до преди век са почвали с тоя лозунг... Сега просто вече не е актуален, и заявяват, че ги почват за пари. Е, не толкова открито, опитват се да ги маскират зад "европейски ценности", "демокрация", "човешки права", но и тия лозунги все по-малко хващаш дикиш. Справка - Украйна.
За Истината са горили на клада. Оная Истина за това в каква Вселена живеем (справка - Джордано Бруно). Само след няколко века оная Истина вече не е тая Истина.

За чертежите и проектите на сгради, тъй като това ми е професия да ти кажа под секрет, че има няколко начина да изчисляване на носимоспособността на сградата. Водят до почти еднакви резултати, но математическите модели които се ползват са доста различни. Така че и там има (поне) 2 Истини, които обаче описват един и същ физичен процес - "борбата" на сградата с гравитацията и затова там няма как да се получават много различни резултати.

Мисля че доста ясно ти обясних, че изобщо не горя от желание да приемам ничия гледна точка за меродавна. Нито пък ще си разплета чорапите ако някой не приема моята. На мен моята гледна точка ми върши работа, описва с достатъчна точност случващото се около мен и ми позволява да взимам адекватни решения за бъдещите ми действия. Ако твоята теория за "живота, вселената и всичко останало" ти върши работа - жив и здрав да си, ползвай я. На мен просто ... не ми е удобна за употреба. Въпрос на предпочитания.
Един човека му е удобно да спи на твърдо легло, друг на меко. Няма "правилно" легло, има удобно. И не винаги моето удобно е удобно на теб.

Неактивен GreenHulk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 270
  • Астронавигатор
« Отговор #395 -: Май 05, 2015, 08:22:36 am »
Теориите са едно, фактите друго. Някои хора могат да наблюдават нещата такива каквито са - това е потвърдено - МОГАТ. Дори това да не се вмества в нечии разбирания или в разбиранията на много хора - МОГАТ. Или да ги предскажат с доста голяма точност - МОГАТ. за точноста е друг въпрос, и пак зависи от човека който го прави, способностите са на степени.

vitan

• Гост
« Отговор #396 -: Май 05, 2015, 09:12:05 am »
Известна степен не ми върши работа. Нали говорехме за ГАРАНТ... като теглиш кредит, банката не ти иска "известна степен".

By the way, има ли тъдява тема, в която да се говори сериозно, без да се разводни и съответно да не се разплиска....?

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #397 -: Май 05, 2015, 10:03:30 am »
...Някои хора могат да наблюдават нещата такива каквито са - това е потвърдено - МОГАТ.
Или да ги предскажат с доста голяма точност - МОГАТ.
Кои "неща" бе Хълк? Аз и ти гледаме един камък. Ясно е че ще постигнем консенсус че камъка е камък.
С'я ако някой вижда призраци примерно - това си е негов проблем. Да си ги вижда, да си говори с тях. Аз призраци не виждам, те (ако ги има) не ми пречат, не оказват влияние на моя начин на живот -> ми е през "дедовия" дали ги има или ги няма. Дали има или няма призраци за мен е точно толкова важно колкото дали има залежи на самородни диаманти на планета обикаляща около звездата Алфа на съзвездието Центавър. Или кое е 10 000-та цифра на числото "Пи"... Да, може да е 9, но и да не е 9 ми е абсолютно все тая.
Имало врачки и баячки - и к'во от това? Могат ли да ми кажат кои числа ще се паднат другата седмица във трето теглене? Не могат. Могат ли да ми кажат датата на която ще умра? Не могат. А и да могат - дали пък мен ще ми трябва тази информация? За какво ми е - да знам кога да си напиша завещанието? Могат ли да ми кажат дали бизнес начинанието ми ще е успешно? Не. Могат ли да ми дадат съвет какво да правя за да може бизнес начинанието ми да е успешно? Да, но значително по-качествен отговор ще получа от консултант, експерт в сферата в която ще развивам бизнес. Дори и аз знам, че ако седна да правя ферма за пиявици бизнеса ми няма да тръгне - просто това не е бизнес.
Имаш ли подръка врачка която да каже колко време Майкрософт ще поддържат технологията entity framework?
Или по-прости въпроси: Някоя дет да каже тая година сушава или дъждовна ще е? Земетресение къде и кога ще има?

И за да се върнем в руслото на темата: от днес се оказа че 99% от кредитите на БНБ са нередовни, с почти нулева вероятност да могат да бъдат събрани: http://www.capital.bg/biznes/finansi/2015/05/03/2525248_nad_99_ot_kreditite_na_ktb_veche_sa_neredovni/
Пак задавам въпроса: БНБ чий го крепи? Каква е функцията на тази структура? Независимите одитори - те дали ще върнат парите за одитите, които са правили? Министрите на финансите от последните 5 години - те по кои дупки са си бъркали вместо да си вършат работата?

Или Истината е малко по-различна... вероятно само Хълк и група посветени я виждат. Щот аз виждам как за пореден път ми бъркат в джоба. Ония няколко десетки човека, дето ни експлоатират като роби. Прибраха парите от банката, сега искат да си приберат и активите които са заложили срещу тия пари.

vitan

• Гост
« Отговор #398 -: Май 05, 2015, 10:11:25 am »
За БНБ:
http://www.segabg.com/pic/11788/749835-l.jpg
Излезе и друго инфо, за 25 години политиците се научиха да крадат законно.
И пак се върнахме на затъпелия народ, който ги търпи...
Ама така е, щом и в камъка вижда не камък, а призрак.

Неактивен getca

• Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • Публикации: 764
  • https://t.me/BGfreeman
    • http://analogov.com
« Отговор #399 -: Май 05, 2015, 10:19:14 am »

vitan-е, тури го да се види, де  ;D я глей кви охранени юнаци тропкат хорце, тюю !.. 

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #400 -: Май 05, 2015, 10:27:56 am »
http://offnews.bg/news/%D0%A2%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B0_18762/%D0%A7%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%92%D0%A1%D0%A1-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%92%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_500132.html

Цитат
... Но имаше откровено незаконосъобразни решения, които бяха взети против правилата...

Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ членът на ВСС Юлиана Колева.

Член на Висшия съдебен съвет в прав текст казва, че са взимани решения, противоречащи на закона.

Неактивен Ksurnev

• Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 541
  • Ужасно саркастичен
« Отговор #401 -: Май 05, 2015, 12:22:33 pm »
Когато Господ е дал втория път заповедите си на Мойсей, ги е синтезирал по начин, който да бъде разбираем за всички.
От тогава насам човечеството е сътворило безброй закони, които да заобикалят Мойсеевите.
В повечето страни законите са направени така, че да не е очевадно заобикалянето. В България обаче се правят на килограм,
със задно действие ,и то ПРЕЗ ПРОСОТО!!!!

Да не говорим за постановления, укази, вътрешни правила и разпоредби.

Лошото е, че си траем!!!
« Последна редакция: Май 05, 2015, 05:21:59 pm от atos »

Неактивен getca

• Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • Публикации: 764
  • https://t.me/BGfreeman
    • http://analogov.com
« Отговор #402 -: Май 05, 2015, 12:43:30 pm »
Ай-ай-ай...и какво Ви пречеше толкоз карикатурата, господа...що изобщо я има таая тема тогаз, че не вдявам ?.. Виж да си словоблудствяме за лемуриици, атланти, егрегори и подобни е друго нещо, мда. Е, докато е така, няма смисъл да се подхвърлят статиики от медиите кой колко откраднал и т.н. Авторът на карикатурата е имал куража да я направи и публикува, Вие го нямате...лошооо !.. Нищо, де...затуй ще сложа още една, на видния обединител на нацията и ревностен евроатлантик...

...а сега сте Вие  ;D ...и да сънувате/бленувате правилните неща, ей - сичките положителни или както там се казва !!..

Възстановена ти е карикатурата.... яка е :)
« Последна редакция: Май 05, 2015, 02:02:09 pm от dymelsoft »

Неактивен nizo

• Стабилен
  • Публикации: 751
  • Thoughts become things!
« Отговор #403 -: Май 05, 2015, 05:31:38 pm »
getca, проблема не е в карикатурата, а в начина по който водиш разговора или по-скоро бих казал, че не го водиш. Изказването ти е като на пиян човек в кръчма ... кратко, безсмислено и лишено от всякаква дълбочина. Наистина ли това е максимума който може да дадеш от себе си?! Просто да пуснеш една карикатурка с цел да оплюеш официалните лица на България. Твоята идея за темата "Политиката и политиците ни!" се явяват не някакви задълбочени коментари относно политиките в България, а просто плюене по текущото управление. За съжаление това е масово явление в България! Обсъждането на политика, да се свежда до оплюване на президента, министъра или там който е на дневен ред.
Политиката обаче е друго нещо, уважаеми getca. Политиката трябва да решава обществени проблеми, чрез конкретни действия и идеи. За да има добри политики, трябва много мисъл и обществена дискусия, а не карикатури. В тоя смисъл е добре в тази тема да има дискусия и идеи, а не оплюване, защото в оплюването няма нищо градивно. Политиките в България са очевидно неадекватни, но очевидно и няма дискусия относно кои са адекватните политики. Ето например някои теми които може да се обсъждат:
- Как България да запазва и дори подобрява стандарта си на живот с надвисналата демографска криза? В случай, че сте гледали демографията на България, то знаете, че точно в момента започва проявлението на тази криза. Огромна маса хора ще се пенсионират, а българите които навлизат в работоспособна възраст са мисля около 2 пъти по-малко. Това ще рече, че 1 човек работещ, ще трябва да издържа 2-ма пенсионери + циганите и други социално слаби хора.
- Как България да се справи с циганския си проблем? Очевидно циганското население нараства с бързи темпове, но няма ясна политика около цивилизоването на тези хора. Всички знаем, че те нямат навик и желание да се цивилизоват. От друга страна пък те са главната причина за битова престъпност и набезите им стават все по-чести и дръзки. Тук също трябва много добра и прецизна политика.
- Как България да не бъде страна без индустрия и високи технологии? България не произвежда нищо кой знае колко ценно и това си е голям проблем. България става все по изоставаща, защото другите държави се развиват в това отношение. Има една добра идея, или по-скоро политика, идваща от Светлин Наков. Наков предлага българите да се ориентират към софтуерното инженерство или с други думи да генерираме софтуерни продукти. Неговата идея е младите българи да са много добри в програмирането, 3D моделирането и въобще сложните софтуерни решения, което да привлече чуждестранните инвеститори, които търсят такава работна ръка. Изследване сочи, че в Европа има недостиг на такива кадри и Наков се е заел да ги произведе. За съжаление тази идея все още не е държавна политика, а може да е.

Има много други въпроси които търсят решения и те няма да дойдат, ако нашето разбиране за политика се започва и свършва с това да мразим и плюем политиците и официалните лица на България. Пускането на карикатура НЕ Е геройски акт, getca. Не знам защо смяташ, че пускането на една карикатура в мазето е признак на смелост и солидна гражданска позиция. Пускането на онази черна картинка пък беше помощ за онеправданите хора в Украйна. Дано греша, но май излиза, че твоята борба се явява в пускане на картинки във форума, като те дори не са твое дело. Копи пейст на картинката с някакво празнодумие и няколко идиотски емотикона. За мен това държание е жалко и смешно, но кой съм аз да те съдя. Провери фактите и си направи научно съждение, кой е карикатурата в случая. Плевнелиев е мултимилионер, който може още утре да ти тегли една майна на теб и на целия български народ, като замине в някое от красивите си имения без да работи до края на живота си. Това е нещо, което ти не можеш да направиш и в тоя смисъл, ако той е карикатура, ти си суб-карикатурен балкански субект! Не е ли така?
« Последна редакция: Май 05, 2015, 06:08:21 pm от atos »

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #404 -: Май 05, 2015, 06:05:34 pm »
Малеее, мноо писане, мноо нещо:)
Низо, няма лошо от карикатурите, няма лошо и от градивна мисъл...но едва ли пишейки тук едно или друго, очакваме да променим нещо?
Ще решим проблемите на България? Едва ли...
Те тия, които действат не пишат тук...
А ние сме кучетата, които лаят по кервана (или гонят автомобилите)...
Тази тема е по-скоро за разтуха, отколкото за градивност! На кого ще я предложиш тая градивност, на Бойко ли?
Софтуерни специалисти - хахаха, че ние си затрихме основните производства в бившия СИВ - чушки и домати, да, но...ИЗНАСЯХМЕ!
Рогозки изнасяхме срещу нефт  на арабите, ЕЙИИИ!!!
Сега ям холандски  домати (твърди като ябълка, с вкус на пластмаса и риба), краставици по 2,70 килото от незнайно къде...дето имат вкус на водорасли...
За каква "държавна политика" става дума???
На кой му дреме за народа?