Пиша за всички, но по поста на Низо...
1."Да се създаде система за обществен контрол над всяко лице заемащо държавна длъжност..." - Как ще я предпазим от корупция???
Кое ще попречи на "недоволния гражданин" да гласува 5 пъти за едно нещо? Или ще му се сканира ретината? Да се знае кой точно е против, че..."да му кажа аз на него"...?
"Позитивни гласове"
Значи - който има по-голяма рода ще е най-позитивен?
2. Сашо Дончев и "...система, в която се виждат всички приходи на държавата и съответно отчети за това, къде е похарчен всеки лев..." - кой ще я попълва тази "система" с данни - Далай Лама или Иисус?
Виждам - 30 милиона лева, похарчени за магистрала, откъде да знам, дали наистина е струвала толкова?
3. ББД (безусловен базов доход) ...ееее, това го има само в Кувейт!
Да не говорим, че за това трябва да сме БОГАТА държава, а ние НЕ сме!
Кой ще попречи на мангала да си взема дохода и пак да краде?
"ББД ще стимулира икономиката, защото парите които не бъдат изхарчени този месец, ще изчезват от картата на получателя..." - пълни глупости!!!
Кое ми пречи да сключа сделка с кварталния магазинер да ми осребри сумата (с малка далаверка за него) ? Че те циганите и сега купуват лизингови таблети и продават на поразия...с която лична карта им попадне!
Те си продават помощите под форма на дърва и въглища за зимата, бре...и си купуват ракия, това съм го виждал лично!
4. Искаш хубави неща...и аз ги искам, но не става...комунизмът е най-идеалният социален строй, хрумвал някога на някого, но...утопия, бате:) Затова и никъде никога не го е имало!
...
Сега гледам Милен Цветков. Репортерът му (оня, готиния образ), прави анкета по улиците, пита всеки срещнат дали се обижда ако го нарекат "хомо сапиенс"...познай???
90% от хората се засягат, други отричат да са "такива"...ужасссссс....
Такова МАЛОУМНО БЕЗУМИЕ цари у нас...не съм вярвал просто!!!
И не са само млади или стари - всички възрастови групи. И на тия хора се разчита за гласуване, за протести или да променим нещо (заедно с тях)
Казали са древните - ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ЦАРЯ!!!
Тук Хълк е най-прав - докато човек не узрее за промени вътре в себе си, няма как да станат реалност "хубавите неща"!