Автор Тема: Политиката и политиците ни!  (Прочетена 485166 пъти)

Неактивен kd_dinev

• Стабилен
  • Публикации: 806
Re: Политиката и политиците ни!
« Отговор #870 -: Август 10, 2016, 07:58:59 pm »
Не съм много съгласен с процента-99,99% ми се вижда по близко до реалността...

Неактивен plcsoft

• Стабилен
  • Публикации: 536
« Отговор #871 -: Август 10, 2016, 08:13:42 pm »
А какви роби имаше само а пък какви робини.  Еееех живот беше, не като сега да се принуждава човек на тъпи железни роботи да разчита. В най добрия случай алуминиеви ама и те много скъпи, колкото 2 Ягуара един робот дето може най много да ти изчисти хола. Мамка му и живот какъв стана.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Добре е че, го избиваме на шега Радико! Но реалността хич не е розова. Особено ако си, ял попарата на банките. Не само те заробват ами и те загробват, ако не се усетиш. Всеки ден виждам работници който като излизат от цеховете им се клатят краката и едвам се дотътрят до колите си от преумора въпреки роботизацията и автоматизацията която е налична в завода. И то само защото са имали глупостта да теглят кредити от банки. И сега са в безизходица и се налага на  ден да хвърлят по десет тона олово за да си заработят мизерният надник за да си погасят кредита. А за роботите!? Имам един такъв въпрос към тебе? Виждам че си ачъкгьоз(отворен, осведомен). Как би обяснил следната дилема която ме занимава от доста време. При наличието на толкова технологии, индустриализация и роботизиране на труда човешки, се налага западният човек да работи за едната прехрана и подслон  40-50 години от 60-70 години съзнателен живот? Нима е нормално това!? Нали би трябвало тази автоматизация и индустриализация да облекчава живота, да ни прави по-богати, с повече свободно време за духовно развитие!? А става точно обратното!? Защо??? 
Но да не оспамваме и тази добра тема на колегата Елпунто! Ако решат модераторите могат да изтрият мойте коментари!!! Или да ги преместят!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 263
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #872 -: Август 10, 2016, 08:46:51 pm »
Цитат
Не съм много съгласен с процента-99,99% ми се вижда по близко до реалността...
Съгласен съм със теб, но реших, че има доста съфорумници които още не са готови за такива цифри 90 не е чак толкова нелицеприятно а и не е чак толкова далеко от истината. Та само за благозвучие да го закръглим на 90 иначе ние си знаем  ;D ;D ;D 

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #873 -: Август 10, 2016, 09:18:53 pm »
Цитат
Добре е че, го избиваме на шега Радико! Но реалността хич не е розова. Особено ако си, ял попарата на банките. Не само те заробват ами и те загробват, ако не се усетиш. Всеки ден виждам работници който като излизат от цеховете им се клатят краката и едвам се дотътрят до колите си от преумора въпреки роботизацията и автоматизацията която е налична в завода. И то само защото са имали глупостта да теглят кредити от банки. И сега са в безизходица и се налага на  ден да хвърлят по десет тона олово за да си заработят мизерният надник за да си погасят кредита. А за роботите!? Имам един такъв въпрос към тебе? Виждам че си ачъкгьоз(отворен, осведомен). Как би обяснил следната дилема която ме занимава от доста време. При наличието на толкова технологии, индустриализация и роботизиране на труда човешки, се налага западният човек да работи за едната прехрана и подслон  40-50 години от 60-70 години съзнателен живот? Нима е нормално това!? Нали би трябвало тази автоматизация и индустриализация да облекчава живота, да ни прави по-богати, с повече свободно време за духовно развитие!? А става точно обратното!? Защо??? 
Значи според мен ще можеш да си отговориш и сам на въпросите си ако успееш да приложиш това което йогите наричат разширяване на съзнанието. Ако успееш да видиш и минало и настояще едновременно и освен това не само за една единствена група хора. На практика част от нещата вече съм ги казал в постовете "посветени" на Виктор Орбан малко по нагоре. Предстой власта да мине от една класа в друга На такова нещо обикновено му викат революция. Заради френската е била измислена гилотината и са били обезглавени, не помня колко стотин хиляди човека. Мисля, че трябва да сме много благодарни дори и ако само това се избегне. А за хората от оловноцинковия и от други подобни места, ами директното заробване вече е заменено със изкушаване което означава, че тези хора са имали възможността да избират нали. Могли са да всемат кредит могли са и да не го вземат. Приеми го така:
или имаш волята да стискаш, да се лишаваш малко сам и да си осигуриш "жилище примерно" сам или плащаш на някого "под формата на лихви" който да те контролира да не харчиш много и да ти помогне да се сдобиеш с жилище.
Сега можеш и да си го построиш сам камък по камък за около половин живот примерно. варианти много, но ако 8 часа работиш някаква не много тежка работа и после още 5-6 работиш като вол на собственият си строеж дали ще си по малко уморен от посочените от теб работници.   А тези за които говориш стават все по малко и по малко. Същите обаче ако им кажеш:
  Много е тежка работата в този завод затваряме го и ще направим нов напълно роботизиран.
Сещаш ли се какви ще са им реакциите. Моментално пристига някой като Орбан или Сидеров и крещи ето виждате ли ще ви затворят завода ще ви вземат хляба вдигайте се на протести. и всички ще скочат и ще бранят робските си вериги. Е те на това му викам парадокс. Не на действията на политика на действията на хората дето плюят мизерния живот пък като опиташ да им го смениш скачат на бой чак. Парадокс.   

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 005
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #874 -: Август 10, 2016, 09:51:01 pm »
Браво на Волен Сидеров!
Браво на Виктор Орбан!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #875 -: Август 11, 2016, 12:33:08 am »
Да са живи и здрави да лаят и двамата, той кервана си върви по пътя.

Неактивен plcsoft

• Стабилен
« Отговор #876 -: Август 11, 2016, 08:07:59 am »
Значи според мен ще можеш да си отговориш и сам на въпросите си ако успееш да приложиш това което йогите наричат разширяване на съзнанието. Ако успееш да видиш и минало и настояще едновременно и освен това не само за една единствена група хора. На практика част от нещата вече съм ги казал в постовете "посветени" на Виктор Орбан малко по нагоре. Предстой власта да мине от една класа в друга На такова нещо обикновено му викат революция. Заради френската е била измислена гилотината и са били обезглавени, не помня колко стотин хиляди човека. Мисля, че трябва да сме много благодарни дори и ако само това се избегне. А за хората от оловноцинковия и от други подобни места, ами директното заробване вече е заменено със изкушаване което означава, че тези хора са имали възможността да избират нали. Могли са да всемат кредит могли са и да не го вземат. Приеми го така:
или имаш волята да стискаш, да се лишаваш малко сам и да си осигуриш "жилище примерно" сам или плащаш на някого "под формата на лихви" който да те контролира да не харчиш много и да ти помогне да се сдобиеш с жилище.
Сега можеш и да си го построиш сам камък по камък за около половин живот примерно. варианти много, но ако 8 часа работиш някаква не много тежка работа и после още 5-6 работиш като вол на собственият си строеж дали ще си по малко уморен от посочените от теб работници.   А тези за които говориш стават все по малко и по малко. Същите обаче ако им кажеш:
  Много е тежка работата в този завод затваряме го и ще направим нов напълно роботизиран.
Сещаш ли се какви ще са им реакциите. Моментално пристига някой като Орбан или Сидеров и крещи ето виждате ли ще ви затворят завода ще ви вземат хляба вдигайте се на протести. и всички ще скочат и ще бранят робските си вериги. Е те на това му викам парадокс. Не на действията на политика на действията на хората дето плюят мизерния живот пък като опиташ да им го смениш скачат на бой чак. Парадокс.   

:).......... от прочетеното стигам до извода че, главният въпрос "Защо" си остава без отговор!? А аз това питах! Ако искаш да ти го формулирам отново!? :) :) 

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #877 -: Август 11, 2016, 08:39:49 am »
Да са живи и здрави да лаят и двамата, той кервана си върви по пътя.
Лошото е, че те лаят защото кервана върви към пропастта, но в тоя керван тъпаците и заблудените са толкова много, че дори не чуват лая, които иска да им спаси живота.

Накрая, понеже в кервана има и такива дето чуват лая, ще направят така, че ще изритат с шутове и юмруци тъпаците, дето ги карат към пропастта с лозунгите на европейските ценности и демокрацията. Ще дойде това време, чакам го с нетърпение. Главата на дръвника ще има тогава, дупе да им е яко. И тогава ще чувам само скимтене и извинение.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #878 -: Август 11, 2016, 11:24:01 am »
Попадна ми една интересна статия, не мога да не я споделя: http://bradva.bg/bg/article/article-90246#.V6wxwCiLQdU

Тя показва обаче само една малка част от геноцида, който са извършили англичаните. В Индия англичаните са избили над 30 мил. Същите тези агресивни, надменни и подли колонизатори, се боготворят от много българи, които раболепничат за нищо, само защото ги е обхванал Стокхолмския синдром и искат да са модерни, корекомски пичове, и защото генетиката им, която са им предали техните деди, вероятно предатели и мишки от българската история, ги боготворят и си мислят, че ще им помогнат да си вдигнат стандарта на живот и те ще заживеят, като тях - своите господари, които при първа отдадена им възможност, ще им теглят балтията.  :D

Реалността обаче е друга. Те отиват в центъра на своята митрополия - Западна Европа и се предават в доброволно робство. Берат им ягодите по полето, лъжат ги, не им плащат, режат им от парите, eб@т жените им пред очите им и живеят в каравани. Мият им чиниите, лъскат им обувките и им търкат кенефите  :D - ах, ах, ах...колко унизително. На какви неща са способни раболепниците за пари, да се подложат на всякакви унижения, дори и задниците им да целуват.  :D

Много са ми интересни тия "пичове", като се главозамаят от европейските ценности и като започнат да се превземат по посока гей-толерантност  :D. Просят си го някой да им го натърка или бръкне отзад, да им стане и на тях либерално. Но ще стане, ще стане и това. Само нека имат още малко търпение.

Много са ми интересни и ония, които уж харесват сатуквото в държавата и липсата на какъвто и да било суверинитет, не различавайки истинската демокрация от брюкселската диктатура, как се двоумят дали да напуснат държавата и да си търсят късмета и парите на друго място. Хааааааа..хаа  ;D Уж държавата се управлява по най-правилния начин, а те искат да напускат потъващия кораб - мишки!
Може, може...отивайте, те ви чакат, но когато и там стане зле, както аз очаквам, чудя се каква ще е следващата дестинация - вероятно полет в открития космос.  :D  ;D  :D

Надявам се никой да не е познал себе си в описанието?  ;D  :D  ;D

fantom4e

• Гост
« Отговор #879 -: Август 11, 2016, 01:12:42 pm »
Попадна ми една интересна статия, не мога да не я споделя: http://bradva.bg/bg/article/article-90246#.V6wxwCiLQdU
Toва че цитираш този сайт показва само нивото ти, за другите глупости, няма да си губя врмето да коментирам...

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #880 -: Август 11, 2016, 02:24:14 pm »
Цитат
:).......... от прочетеното стигам до извода че, главният въпрос "Защо" си остава без отговор!? А аз това питах! Ако искаш да ти го формулирам отново!? :) :)
Явно съм го казал с много думи и за това не си ме схванал. какво да правя отплесвам се в опитите си да обясня нещата. Съвсем грубо отговора е съвсем прост и много циничен
Простия отговор е:
Защото такъв е бил техният избор.  За да бъдат склонени към този избор са били мамени, изкушавани и т.н. Но в края на краищата това е свободен избор не принуда. защото ако със същите тези средства някой те накара да убиеш това освобождава ли те от отговорност за убийство.   

Неактивен бай Теню

• Сериозно Активен
  • Публикации: 473
  • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
« Отговор #881 -: Август 11, 2016, 05:29:46 pm »
И аз питам защо и отовор не искам. Защо интелигентният син на столетна майка сега си джитка в Брюксел и остави  народа да плаща всеки божи ден стотици хиляди грешни пари на скъпите ни братя, които обаче не се свенят да си ги искат. Сигурно щото е далновиден политик и иска вечната връзка никога да не се скъса. Може би...

Неактивен plcsoft

• Стабилен
« Отговор #882 -: Август 11, 2016, 06:15:32 pm »
Явно съм го казал с много думи и за това не си ме схванал. какво да правя отплесвам се в опитите си да обясня нещата. Съвсем грубо отговора е съвсем прост и много циничен
Простия отговор е:
Защото такъв е бил техният избор.  За да бъдат склонени към този избор са били мамени, изкушавани и т.н. Но в края на краищата това е свободен избор не принуда. защото ако със същите тези средства някой те накара да убиеш това освобождава ли те от отговорност за убийство.

Не знам кой от двама ни има нужда от разширяване на съзнанието! Нищо лично, просто констатация!? Добре ще го формулирам отново въпроса на по-разбираем език. Ще дам и пример.
Живеем във век във който компютаризацията, автоматизацията, индустриализацията е достигнала невиждани до сега висоти. Демек технологията е толкова напреднала че, вече има производства който не се нуждаят от човешки труд, нали така!!! Та, питането ми е! Внимание!!! Защо аджеба при толкова напреднали технологии и производства, западният човек е принуден(насилван) да работи 40-50 години за едната прехрана и подслон основно.Защо??????????
Нали, цялата тази техногизация трябва да облекчава и подобрява живота ни!? Трябва да имаме повече свободно време за семейството и приятелите си. трябва да сме по-богати(да си позволяваме повече лукс) да работим по-малко и да живеем по-дълго. Но не става така!!! Защо??????
Ще дам само един пример с подслона. Къщата на родителите ми е построена 1959 година със едногодишната заплата на дядо ми. Бил е механизатор в ТКЗС-то карал е ДТ25(малко руско тракторче с едноцилиндров дизелов двигател). Къщата е с 4 стаи, един коридор, отделно трапезария и вътрешна баня и тоалетна. Зидарията е от тухли единички. Масивна хубава къща която е построена за една година с заплатите на дядо ми. А после подобрения са правени през годините. Но те са незначителни(гараж, стопански постройки и т.н.). Сега за да си купиш жилище(което не става без банков кредит, интересно защо) банката те заробва за 20- 30 години и ти смъква от гърба пари за още две жилища на сегашни цени. И какво излиза че, само за единият подслон ти и семейството ти трябва да работите 30 години за една панелка(става въпрос за мен и семейството ми). Говоря не само за България това е навсякъде. Но, нали имаме машини, нали има роботи, нали има заводи който бълват продукция в огромни количества има механизация!!!!! А в същото време човек трябва за работи повече(40-50 години) през по-голямата част от живота си(демек деня)  изкарва на работното място, влачи със себе си куп техногенни болести и т.н. Да не задълбавам излишно. Айде да видим как ще се измъкнеш сега!?  :) 
« Последна редакция: Август 11, 2016, 06:38:48 pm от plcsoft »

Неактивен Аtos

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 4 290
  • Мисля, следователно...мисля!
« Отговор #883 -: Август 11, 2016, 07:02:08 pm »
plcsoft, не вярвам сериозно, че питаш това?
Няма човек тук, който да не знае отговора, разбираш го, нали?
Какъв е смисълът - Радико да си "пречупи езика" или друго?
Щото...той си е дебела глава и няма да признае понякога, че има точно тези фактори (които ти си описал в пост #872) и те са НЕИЗБЕЖНИ, като част от софтуера на СИСТЕМАТА!
Ако "елитът" се откаже от контрола (което няма как да стане, ако някой/нещо не го унищожи), само тогава би се сбъднало подобно "благополучие" за хората (като маса).
Имаме технологиите за това поне от 100 години насам - не е цел на елита!
Точно обратното - за да е зависим и управляем някой, той трябва да е беден, безсилен и притиснат!
Първо:
Учат те на език и понятия, за да може да те "флашне" системата!
Второ:
Насаждат ти се правила на живот - морал, образование, норми на поведение (кое може и кое - не).
Трето:
Насаждат ти се критерии - добро, зло...благополучие, неудачност...стандарти за съответните критерии - калиброван си вече.
Четвърто:
След като си програмиран вече с нужните създадени необходимости, ти се предлагат вече начини за тяхното удовлетворяване - заплащане срещу работа!
Пето:
Внимателно се регулира процесът заплащане и работа, да не изпреварва задоволяването на създадените (и продължаващи да се създават) потребности.
Т.Е. ако благата са достатъчни за оцеляване - създай нови потребности, чието удовлетворяване изисква още работа и пари (зависимост)!

П.П.Пропуснах още нещо...когато нарасне стандартът, човек попада под внушението, че е "над средното ниво", карайки го да си мисли, че може и да е част от елита!
Това поражда нови потребности и нови стремежи - не може детето да не учи в Принстън/Йейл и т.н. а аз не може да не живея в триетажна къща в Манхатън и да не карам поне Мазерати, примерно...
перфектна схема!
« Последна редакция: Август 12, 2016, 03:26:13 pm от atos »

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #884 -: Август 11, 2016, 07:16:35 pm »
Въобще  няма нужда да се измъквам. Просто класата която управлява не е мръднала напред и крачка от времето на дядо ти Маркс, че даже и от по раншно време.  Проблема на тази класа е, че са научени и вярват, че всичко се измерва с човешки труд За тях парите са измерителна единица за измерване на труд. Обръщам специално внимание, че не става дума за труд положен от собственика на парите в момента. Откраднати пари значат откраднат труд Пазарната цена на стоката е заблуда всяка стока струва толкова колкото е труда положен за създаването и. Оттам нататък наличието на стоки създадени без или с много малко труд аналози на такива създадени с много повече труд предизвиква огромни диспропорции. Така както глобалното затопляне предизвиква зони с временно свирепо изстудяване така и тези диспропорции и излишъци предизвикват зони в обществото с голямо моментно обедняване. И накрая каква е тази комунистическа пропагандна глупост:
Цитат
Защо аджеба при толкова напреднали технологии и производства, западният човек е принуден(насилван) да работи 40-50 години за едната прехрана и подслон основно.Защо

Това в червеното върви само за няколко пенсионерски клуба на БКП и за северна корея. Или може би визираш западният спрямо Япония човек. Защото правилният израз е източна Европа и азиатска Русия. За западния човек говори когато видиш нещата с очите си. Защото наистина "западния човек" плаща жилището си 30-40 години. Този обаче който иска да го купи, като вноската му е по малка от месечният разход на жена му за дамски превръзки. Боли го Х....... за такъв разход.
А за останалите диспропорции които споменах. когато дойде на власт правилната класа нещата ще си дойдат постепенно на място. И да не си помислиш, че под "правилната класа" имам в предвид пролетариата. Имам в предвид информационното общество.  Идването на това общество наистина е пропаст, но само за класата на EDM electronics Са дали е неин член или само и е фен това са подробности без значение. Те са вече обречени мастодонти. Някои единици може и да се приспособят, основната част са обречени на бъдещите археолози.