Сега ще ви дам един прост пример защо цял свят е затънал в политика, демек в л@йна. Когато на едни хора с промити съзнания, които не могат да мислят обективно им предложиш спасение, което за да схванат трябва просто да съберат 2+2 и да изкарат 4 и те ти кажат, че резултатът не е 4 и никой не знае колко е и че ти си с промит мозък, нямаш голям шанс да промениш нещо, нали?
Ето как реално става това:
Amway е американска фирма за перилни препарати, сапуни, паста за зъби, тенджери и тигани, хранителни добавки, избелващи препарати и други. Всичките неща, които произвежда са 100% екологични с изключение на пастата за зъби. На това отгоре продуктите й са толкова евтини колкото са китайските ментета на нашият пазар. Цената е такава защото продуктите й са концентрати и транспорта им излиза евтин. Знаете ли защо тази фирма има минимални успехи на българският пазар?
1.Защото разумният човек ще се замисли за цената и качеството преди да купи каквото и да било- българинът, обаче, ще измисли купища доводи, за да не обърне внимание нито на едното нито на другото- той ще подозре че го лъжат и ще си купи китайското менте!
2.Въпросната фирма предлага всичките си продукти в концентрирано състояние и на пръв поглед изглеждат скъпи- идеален повод да идем да си купим ментето.
3. Фирмата е на пирамидална структура подобно на herbalife (предполагам знаете за herbalife). Разликата е тази, че при amway вместо разлика в цените при всеки етаж на пирамидата, има бонус точки, които се плащат. Българинът като чуе думата пирамида и му настръхват косите!
4. Тази фирма не дава пари за реклама- с други думи няма натрапчиви "Ариели без накисване" "Доместоси, милиони микроби ще умрат" "портокали- вълшебници" и прочие. Демек на българина не му е насилствено вкарано в главата гарант за цена и качество!
Единственият гарант за качеството на продукта идва от вашият приятел, който е пробвал продукта и ви го рекламира. По тази причина, дори каталозите им си ги купувате!
Фирмата е създадена миналия век, преди големите мастити еврейски компании да завземат пазарите и да започнат да ни натрисат боклуците си, правейки и самите нас боклуци.
Въпросната компания е успяла да стане голяма заедно с въпросните мастити и естествено има сблъсъци помежду им. Пирамидалният й модел, обаче, работи толкова добре, че когато същите еврейски мастити правят подобна компания за да я компрометират, също бележат успех(с откраднатия модел) и това е oriflame! Разликата е в това, че oriflame и още ред недобросъвестни компании все пак влагат пари в реклами и ателиета и магазини и кви ли още не пенизи!
Продуктите на орифлейм не могат да се разпространяват от приятели за приятели, защото не са толкова качествени. Това е разликата между измислените и истинските. В България, от друга страна, орифлейм си просперира напълно нормално, както си е изчислено да бъде, докато amway, herbalife и още ред коректни откъм качество, които са първите, създадени от най- добри и чисти подбуди, разбира се изнемогват.
Аз, лично, съм се хванал с amway по причина, че там се продават стоки за бита, които всеки си пазари от магазина. Знам, че опитите ми да направя пирамида под себе си ще се провалят, защото знам в каква държава живея и какви са хората тук, но самият аз ще имам евтини и качествени продукти за пране, къпане и прочие. Въпреки това, постоянно правя опити да убедя някой в очевидното и постоянно се дразня че не го схваща!!! Ето ви един прост пример- прах за пране 3 килограма, в който има 133 пранета струва 71 лева за хора извън фирмата и 30% по-малко за хора от фирмата. Простата сметка показва, че едно пране излиза около 50 стотинки ако си го купиш при най- скъпият вариант. Този прах си има дозатор, който аз до сега никога не съм пълнил до горе, освен когато прах един спален чувал, с който нещата бяха трагични!
С други думи на мен едно пране средно ми излиза около 30 стотинки, но в дрехите ми вече няма никаква химия и усещането да ги нося е съвсем различно, особено когато се потя! Обяснявам това на приятелите и познатите си, а те ме гледат с ония големи влажни кравешки погледи и ми се радват! И само толкова!
Ето защо няма да се оправим- ние си се харесваме такива осрани и лайняни и ментетата за нас са принцип, защото самите ние сме ментета.
Ако вие, хората които прочетете това не се заинтригувате от тази фирма това би било разбираемо, защото не сте ми близки и нямам лични контакти с вас, а от там и факта, че като ви казвам за нещо че е качествено, може да не ми се доверите, но когато говоря за обкръжението си, нещата стоят по друг начин!!! А моето обкръжение не е уникално!
Може всеки от вас да напише amway в търсачката и да види продуктите и цените им- някой определено не излизат евтино, но други излизат. Винаги когато погледнете продукт и цена, отчетете факта, че това са концентрати и вижте написаното кое на колко се равнява и го сравнете с това дето си купувате от сибиеса отсреща.
Ако след прочитането на това някой от вас вземе че се впечатли (понеже тук се предполага всички да сме малко по-разумни от другите) може да ме попитате как точно работи системата и как се печелят пари от нея и да ви проведа един писмен маркетинг за тези, които се интересуват. Само ще ви помоля да не е просто любопитство, защото има много за писане!!!