Щом теорията за това че си пионка в ръцете на извънземните ти носи успокоение ... вярвай си.
Не знам само защо ми приписваш чужди желания и мотиви?
Защо си мислиш, че имам някакви стремежи "да получа успокоение" и това ми е някаква "цел"?
Къде и как съм го изразил? Кога съм казал, че МИ ХАРЕСВА тази ситуация?
Това, че гледам, виждам и мисля, не означава, че ми харесва това, което констатирам!
Това, че съм предпочел да си извадя главата от пясъка, (вместо да търся като теб удовлетворение, "закопавайки" се в идеята, че съм абсолютно свободен, разбираш ли) това, че такива са фактите, не ми се нрави, но не ми дава повод да ги игнорирам и да съм сляп за тях!
А "Нашите провали и неволи, продукт на неумението ни да живеем в сложен свят" се дължат точно на онази "автономност" на отделната единица, която формулира Радико. Точно тя дава илюзията за свобода и подвежда човек, че уж е независим.
В едно стадо овце си има йерархия и точно определени отношения между индивидите! Овцете са си ги определили/извоювали САМИ,
овчарят не се занимава с това!
Но денем ги пасе, а вечер ги затваря в кошарата! Стриже ги, дои ги и от време на време заколва по някоя, на него не му дреме за тяхната "вътрешно-политическа йерархия", въпреки, че се възползва от водача на стадото, когато трябва да ги поведе в друга посока!
Може да заколи овена водач ако е много непокорен, сменяйки го с друг. Защо ме караш да ти давам примери за деца сега?
Защо не може "...да не се срамуваме да правим секс в градинките, в градския транспорт, на работното място и т.н"...
И сам можеш да си отговориш на подобен въпрос, голямо момче си!
Срамът е един от внедрените психологически инструменти, който работи за опазването на обществените НОРМИ (наложени).
Защото ако стане това, ще има много негативни последици - безумно нарастване на популацията ни, а в резултат на "паднали норми" - крах в ценностната система, хаос и разбиване на системата-край на цивилизацията!
А и не само психичната енергия е "реколтата", иска се РАБОТА! Има крайни продукти, които напускат Земята и за това не се дава отчет на простия човек!
http://upload-pictures.info/image-0CFD_5684F86A.jpgА генетично ни е заложен изборът между РАБОТА и СЕКС...ти кое избираш?
То ще е като в онази приказка за златната гъска - вместо да си я отглеждаш, за да ти носи всеки ден по едно златно яйце, да я заколиш и да я изядеш!
Да, сексуалният нагон е достатъчно силен, за да доминира въпреки наложените морални норми и съобразявайки се с тях, така, че няма опасност - той ще си работи въпреки тях!
Фактът за това е, следният:
http://countrymeters.info/bg/WorldВиж какво се случва с раждаемостта - електромерът ми върти по-бавно през зимата!
А като сметнеш съотношението между сексът, който е реално оплождане и този, който се прави само за удоволствие (горе-долу мимимум 1:500), можеш да си представиш колко секс се прави ежесекундно!
Радико, мисля, че евентуално откриване и внедряване на СЕ, няма да събори системата!
Просто ще влезе под нейния контрол. Виж как в Испания имат вече данък за фотоволтаиците...други "закони" се пекат тук-там и са готови да влязат в употреба, още преди да
се внедри ПРИЧИНАТА, поради която да работят...елитът се подготвя за евентуално откриване на СЕ.
Да не говорим за ракията у нас или за семената на растения в САЩ...примерите са десетки, пътят за тотален контрол се "асфалтира"!
Ако можем да се уповаваме на нещо, то е точно тази "автономност на единицата", която ти много добре формулира, но рискът тогава да бъдеш обявен за "пират" е голям:)