Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
СИБИРСКИЙ КОЛЯ
krypto:
Колеги нов съм във форума и не знам това ли е правилното място да напиша моя пост, но ще опитам, ако съм сгрешил администраторите ще ме поправят. Ако някой е опитвал с така нареченият "сибирский коля" както го нарича покойният Стефан Маринов в чест на своя откривател академик Николаев моля да сподели. Отдавана чета за конструкцията на този генератор събрал съм доста информация за него, но не ми идва на ум как мога да разрежа цилиндричен магнит на две равни части. Магнитите с които аз разполагам са черни на цвят подобен на керамика материал, предполагам, че са изработени от самариев кобалт, но не съм сигурен. Проблемът е, че неодимов магнит с достатъчно добри размери за експерименти ще струва много, черните магнити са доста по-достъпни . Неодимовите лесно биха били срязани на ерозийна машина, но предвид цената този вариант засега отпада за мен, ако някой от вас има някакви идеи как могат да бъдат срязани подобни на керамика черни магнити моля да сподели, благодаря ви предварително. Ако успея да разрежа цилиндричен магнит за мен ще бъде удоволствие да споделя тук резултатите от моите експерименти.
madsatbg:
Здравейте колега krypto,
добре дошли във форума.
По повод на рязането на "черни" - феритни магнити.
Аз съм рязал с високоборотна машинка и със диамантено дискче.
Като тази например.
http://www.hobby.store.bg/p75447/mini-mashina-za-gravirane-gg-12-instrument-za-modelizym.html
Реже се перфектно.
А що се отнася до "Сибериан коля" магнита, то не е задължително да са цилиндрични.
Аз го повторих със най обикновени плоски магнитчета от шкафове.
https://www.youtube.com/watch?v=mmdSSMoUT4g
успехи
krypto:
Колега благодаря за информацията, относно цилиндричните магнити в своите книги Маринов твърди, че в линията на среза се получава трето неизследвано (изследвано от Маринов ) поле, което той нарича скаларно поле с много интересни свойства, което противоречи на законите на физиката, т.е. Маринов твърди, че могат да се строят вечни двигатели затова и искам да повторя опитите с цилиндрични магнити .
mzk:
Разбира се, това са пълни глупости. Всъщност Маринов е разчитал именно на този модел, след като го оптимизира и преодолее чисто технологично породените вътрешни загуби.
Доколкото знам при скаларното поле може да се "прескочи" реакцията на Ленц.
Ctah:
--- Цитат на: mzk в Юли 14, 2014, 11:08:06 pm ---Доколкото знам при скаларното поле може да се "прескочи" реакцията на Ленц.
--- Край на цитат ---
mzk! Какво разбираш под термина скаларно поле?
Скача ли, число ли е или някаква величина? Доста люде го ползват без да вникнат!
Според моето скромно мнение - това е загадка, която ще се търси тепърва!
Ако ли НЕ - обоснови се... обаче без уикито ;)
Вдянах вече, Благодаря!
Лек ден!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия