Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

СИБИРСКИЙ КОЛЯ

<< < (2/4) > >>

caduceus:
Всичко е много просто, ама май няма кой да чуе щото тука сме все много велики и учени... Още в темите за оптимизаторите ми и обработката на горивото и въздуха с магнитно поле съм дал всички възможни данни.  Т.нар. скаларно поле /още наричано торсионно, оргонно и др./ има два полюса - позитивен и негативен. Те са позиционирани на 90 градуса спрямо оста на магнитните силови линии и няма как да се намерят със стандартни уреди - но вече има такива, направени от моя екип и естествено ползвани за цели, свързани с нашите продукти. Няма къде да ги купите в магазините за мултицети и осцилоскопи  ;)
Накратко, ако сте достатъчно любознателни, може да си намерите един паралелепипеден магнит с намагнитване по най-големите по площ страни. Двете къси тесни страни са неутрални, а двете дълги са със + и - ориентирани скаларни /оргонни/ полюси. Като нямате как да установите кой какъв е, може да пипате там примерно с показалеца на лявата си ръка и да се опитате да усетите какво става  :) Вероятно ще се изненадате от резултата - но съм длъжен да ви предупредя, че ако уцелите негативния полюс и пипате повече време, рискувате артрит и прочее подобни радости, а ако уцелите позитивния, ще имате полза за здравето докато не се презаредите и нещата отидат на главоболие или липса на сън. Това важи естествено само за много силни магнити, от дребните до 3-4 кг сила на привличане няма да има трайни последствия.
Приятно откриване на топлата вода  ;D 

mzk:
Скаларните величини имат големина, а векторните имат големина и посока.

Ctah:

--- Цитат на: mzk в Юли 15, 2014, 09:55:10 am --- а векторните имат големина и посока.

--- Край на цитат ---

За посоката - знам!  Тая големина, какво Е      Тежест, обем или нещо друго?

Задавам такъв въпрос, защото не мога да си спретна отговора... 
Имам нещо, а НЕ знам откъде идва или какво го предизвиква!   Разбира се имам свои съчинения,
Едва-ли ще са оргоните или посейдомите ;D

Това е практика и майката му е БАЧ...

Velektra:

--- Цитат на: Ctah в Юли 15, 2014, 10:18:45 am ---  Това е практика и майката му е БАЧ...

--- Край на цитат ---
Аз се притесних, че се уплаши и стана теоретик като мен.  ;)

Maistora52:
Благодаря на МZK и Caduceus за обясненията относно "скаларно поле". Сега поне знам и теоретично какво правя. Практиката е друга "ракия".
Според точно тази теза за зонирането на скаларното поле, се оказва, че намереният от мен принцип в моите разработки и конструкции (не всички) с магнити, действа като противопоставям на популярните магн. силови линии точно скаларно поле.
Бих добавил относно реакцията на Ленц, че наистина се преодолява, но това преодоляване е в зависимост от разстоянието - приближаването на магнитите има лимит, при който реакцията на Ленц вече действа и пречи. Скаларното поле, или тази "ничия магнитна зона" (ни плюс ни минус, ни Nord ни Sud - в обичайния  смисъл), има много странно поведение и въздействие. Големината му зависи от брой магнити, формата им (цилиндрични, паралелепипедни, сферични...), разположението им, разстоянията помежду им, коерцитивната им сила и пр.
Важното е, че върши работа!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия