Задайте си въпроса, защо Руслан снима почти всичките си клипове сам, без присъствието на други хора. Вече 99 процента съм сигурен, че този човек няма никаква работеща установка. Просто използва канала си в ютуб, за да печели от реклами, защото има голям интерес от такива шарани, като нас. Истината е в схемите и обясненията на Акула, но мисля, че тези устройства нямат нищо общо с Капанадзе, като се има в предвид обема им и отдаваната мощност на изхода.
По отношение на установката на Акула, която Руслан казва, че е репликирал успешно, в което дълбоко се съмнявам, мога да кажа, че каквото и да се прави с резонансния контур, гранатата и качера, там магия или чудо няма да се получи. В основата на всички тези устройства стой феромагнитния резонанс. Когато се вкара магнитопровода в режим на резонанс, консумацията е почти нулева, но на изхода се получава енергия, която може да възбуди резонансния контур, да захрани качера, да накара гранатата да звъни на собственната си резонансна честота, да зарежда кондензатор и чрез положителна обратна връзка да захранва устройството и излишъка от енергия да отива към товара. Или с други думи се получава едно голямо вечно фенерче. Никъде не видях Руслан да показва, дали има ферит в тръбата на гранатата или не, а може и да съм го пропуснал.