Аз само се съмнявам, все пак не съм виждал с очите си работеща установка. Като се има предвид , че мощността на радиосигнала намалява квадратично (ако не се лъжа) с нарастване на разстоянието - много мощен предавател трябва да е за да захрани кажи речи 2 квт.....
Няма съмнение, че устройството на Руслан работи, но тук няма никакви атомарни процеси, както казва той. Всичко е много просто и логично, както много пъти съм го обяснявал. На пръв поглед изглежда, че се смесват голям ток с малко напрежение от един източник и високо напрежение с нищожен ток от друг източник, но това не е така, а процеса е съвсем друг и е много прост и в него участва ефира, етера, вакума, наричайте го, както искате, но това е една и съща сила. Когато през индуктора протича примерно 10 А ток с някакво ниско напрежение и във втората бобина или бифиляра ще протече същия ток, но не от източника, а от средата идват зарядите, за да се изравни равновесието между индуктора или едната бобина и бифиляра втората бобина, които бобини се явяват, като двете плочи на един кондензатор. Вследствие специалните условия, които сме създали с качера и антенета, във втората бобина или бифиляра се създава зона на ниско налягане или липса на заряди и, за да бъде изравнено равновесието тези заряди идват от средата, за да компенсират тази липса на заряди и протича ток през нея и товара.
Най-обикновен пистолет за боядисване, който работи с въздух под налягане работи на същия принцип. Коя сила кара боята да излезе от съда и да мине през дюзата, когато съда с боята е херметически затворен. С въздуха под налягане се създава зона на ниско налягане, точно където е малката дупчица от, която боята излиза на дюзата и „някаква“ сила избутва боята на вън, без да се влага допълнителна енергия, а щом има движение има и свършена работа. Това е образно казано, горе долу да се хване смисъла на това, което искам да обясня. При Капанадзе, Руслан, Акула, Дон Смит и други принципа е същия, но в електрически вариант. Мисля, че такъв генератор на този принцип, може да се реализира със всякакъв флуид.
Сега за настройките на устройството на Руслан. Първо се намира резонансната честота на бифиляра, примерно при мен по всички сметки се получава 2,083 МХз, това е без земя. Когато се включи заземлението резонансната честота се вдига до около 2,250 МХз, защото земята се явява, като кондензатор и се получава LC конрур. При тези сметки качера трябва да работи на третия хармоник надолу или 750 КХз, това е със земя. Обаче при мен истинската резонансна честота е 625 КХз на тази честота ми светка лампата, когато включа качера а на 1,250 МХз бифиляра и индуктора резонират едновременно с максимални амплидтуди. Защо се получава тази разлика, защото трябва да се отчете ефекта на забавяне на разпространението на вълните в меден проводник, които коефициент е оклоло 0,8 - 0,9 процента. И, когато изчисленията се направят с този коефициент всичко си идва на мястото.
Следва пуш-пул генератора, неговата честота трябва да е кратна на реалната честота, примерно в моя случай 12,5 КХз или по-добре 25 КХз. След това резонансния контур между индуктора, трите навивки от трансформатора на пуш-пула и кондензатора, също трябва да се вкара в резонанс на тази честота , в моя случай 25 КХз. При мен всичко се получава така, както съм го описал, но още не съм правил пуск, тези дни със сиугурност ще го пусна, пък ще видим, какво ще се получи.