EDM electronics, твоят скептицизъм е основателен, но не мога да се съглася, че няма СЕ.
Без да навлизам в подробности ще напомня, че за понятието "Свободна Енергия" няма и никога не е имало изчерпателна дефиниция какво трябва да включва. Ако за повечето потребители под СЕ се възприемат само системи от вида "перпетуум мобиле" определено и ясно може да се заяви, че СЕ не съществува
и GMG ще вземе да се окаже прав
. От друга страна, ако хипотетично си представим че цените за една фотоволтаична централа паднат толкова, че 1KW да ти струва примерно 500лв. заедно с акумулатор от нов тип (каквито вече има, но умишлено се задържа тяхното масово производство), то тогава не виждам на една такава установка кое НЕ и е "свободното" , че да не може да се нарече система от тип СЕ. Спирам до тук, че така или иначе темата е друга.
GMG, отговора на въпроса, който задаваш зависи от възприятието и разбиранията на всеки човек включително и твоите. Малко е глупаво да се задава въпрос, на който ти предварително за себе си вече си решил какъв да бъде отговора и не би приел друго мнение. Другия момент е, че слагаш следствието преди причината. Бих казал, че има много начини да загрееш един 3KW реотан, но на каква цена. Т.е. доколко този начин е достъпен за всеки и може да се възприема като СЕ или не. Толкова по този въпрос.
Не мога обаче да не се съглася с EDM, че от край време стилът ти на споделяне на информация, (ако имаш изобщо такава) се свежда до липсата на каквото и да било съдържание, а само заявления от рода "няма СЕ" ама аз "зареждам акумулатори и други неща" и т.н. В един предполага се технически форум, очакванията са споделяне на опит, а не празнословене, макар че в момента и аз правя това
. Смятам, че би било доста по полезно да споделиш своите схеми, опити и технологични решения и разсъждения и бъди сигурен, че тези които ще разберат и ще се включат и дори ще допълнят твоите виждания, ще са благодарни. Естествено това си е твое решение и ако не желаеш да го правиш е по-добре да не пишеш във форума (като мен в последно време
) .
Поздрави.