Тази теория трябва да се провери и тогава да се дават оценки, дали е смислена или не.
Според мен Руслан е фейкър, лично мнение, много пъти съм обяснявал, защо. Акула има един клип с демонстрация, на който не е сам и има свидетели, на който клип може да се вярва до някъде, но разработките и на двамата нямат нищо общо с Капанадзе. Къде видяхте при Капанадзе „качер“, питам аз.
Второ важно нещо, пише го и в заявката за патент на Капанадзе, “свободната енергия се черпи от окръжаващото пространство“, не е натрупана в устройството и за сметка на игра с времето да се получава прибавка.
Няма теория или идея, която да не съм проверил, с изключение на по-горе посочената и достигнах до извода, че с 15 килограма бобини, като на Руслан и Акула, не може да се постигне мощност, като при Капанадзе.
Още една моя идея, която не е проверена до край, поради липса на време, но работя по въпроса. Липсва един ключов елемент, който също работи в резонанс, но съвсем друг резонанс, такъв резонанс, че може да стопява проводници в близост до антената. А този елемент се нарича магнетрон. Чрез него се създава „много силното магнитно поле с малко изразходвана енергия от източника“, за което говори Капанадзе и стояща вълна, която се движи напред назад с 50 херца и пресича намотките на товарната бобина под ъгъл 90 градуса, като по този начин няма реакция на Ленц и в товарната бобина се индуцира ЕДС.
От сега знам, какви ще, са реакциите на колегите във форума, но това не ме притеснява. Магнетрона може да се задейства с около 40-50 вата, това го постигнах, а имам и свидетел от нашия форум. Около 30 вата отиват за отоплението на лампата и 10-15 за високото напрежение около 4000 волта. Има и друг пиниз, ако се постигне емисия на електрони от катода по друг начин, може да отпадне и отоплението, а в същото време и загряването на магнетрона. А, когато магнетрона се захрани по правилния начин, той всъщност е „вечен двигател“.
http://macmep.h12.ru/magnetron.htm Най важната част на магнетрона е резонатора, там става магията.
Що се касае до стоящата вълна, по принцип те винаги, са две, електромагнитната съставка на вълната или токовата и електрическата съставка на вълната за напрежението. В зависимост от това, какъв е контура, ако е последователен, тогава, двете стоящи вълни, са изместени на 90 градуса, ако контура е паралелен, са във фаза.
Поздрави!