Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

EmDrive на Роджър Шоуйър

<< < (14/20) > >>

montanar:
технократ
https://youtu.be/sVdwIVJl-Ls

технократ:

--- Цитат на: montanar в Февруари 02, 2020, 07:42:59 pm ---технократ
https://youtu.be/sVdwIVJl-Ls

--- Край на цитат ---
Видеито показва истрелване на някво пумпалче чрез лазер, лазерът не може да създаде необходимият тласък, но може да нагрее флуид и той да създаде реактивна тяга. Но това са прости играчки, а и каква връзка на обяснението на тягата на драйва може да има. Този принцип на задвижване показан на видеото, е чисто реактивен, ако не бъркам нещо. Та правилно съм разбрал показаното на клипа, нали. Или ако не, имаш правото да опишеш за какво става на въпрос, от показаното на видеото.

технократ:
 epwpixieq-1 да съгласен с твоя пост отговор на моя. Но въпроса е дали наистина драйва е работещ или не. Аз мисля че още не е напълно известно, или защото нещо укриват, или защото подкопава основите на физиката, или защото още няма категорични доказателства и се работи по въпроса. Аз залагам на последното.

Радико:

--- Цитат на: montanar в Февруари 02, 2020, 06:26:19 pm ---Радико ами нареди и 100 магнитрона по 1кв например и тия 100 магнитрона колко ще тежат?!? ...... а за целите за които се предвижда технологията тоя въпрос е критичен мисля :)

Аааааа и един друг малък проблем - казват му КПД ;) КПД който е в промилите да речем тия 100кв ш трее и да се отделят някак .... И в края на крайщата ще имаме нищожна тяга и огромна маса - не толква зарад масата на самият двигател колкото зарад охлаждащата система ;)
За това се бута силно в посока на ионните двигатели.

Но лесно е да фантазираме по една точка а цялата картинка определя дали, или.

--- Край на цитат ---
Монтанар пак пишеш мислейки с нещо което не знам точно какво е но определено не е главата ти. някхъде тук във форума има линк към сравнение на емдрайв със йонен двигател и във тегловно отношение определено емдрайв е във по добра позиция. когато йонният двигател има нужда да работи месец време непрекъснато.
обаче ако има нужда да работи година, две нещата за йонния двигател стават трагични изобщо всяко нещо дет трябва да изхвърля материя за да се движи е негодно за пътуване на по далечни разстояния. Ако искаме да донесем мостри от Ултима Туле ще трябва да изстреляме космически кораб по голям от самолетоносач. така, че спри да пишеш глупости.  А да и освен това недей да лъжеш технократ, че емдрайв има нещо общо с лазерната тяга. голямото отричане на емдрайв идва от факта, че има само едно нещо от което той може да се оттласне за да се придвижи напред, УЖААААААС.
Ама на инжинерите от НАСА им дреме за вашия ужас. тях не ги интересува как работи щом работи.
и за финал, знам как и защо работи даже го написах тук във форума. Не всеки може да го разбере обаче. то това беше и целта.

montanar:
Радико кой колко разбира е отделен въпрос - не съм поставял под съмнение знаниеята ти а тълкуванието им - така че може да му казваме и врат и шия - но и ти каза - важно е кое върши работа.

А относно сравненията ти де споменаваш и са и не са верни - зависи от приложението - за близки разстояния ионния двигател прибива емдрайв това няма как да го оспориш а за далечни ае да не фантазираме ;)
Ионните двигатели имат огромно КПД на фона на емдрйв и са следващата стъпка в развитието на тия технологии.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия