Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
EmDrive на Роджър Шоуйър
Радико:
Химическите двигатели ще останат още доста време единственната алтернатива за преодоляване на земната гравитация и аъмосфера. Но за по надалеч въобще не са опция а за свръхдалечно за сега няма друга алтернатива освен емдрайв.
montanar:
Което си е вярно си е вярно ....
Футурата според мен е следната ...
Космически лифтове и горе вече ко си иска може да направи човечеството..... кеф емдрайв кеф фотонни (то едно и също) ..... - енергията не е проблем принципно ........
Радико:
--- Цитат на: montanar в Февруари 03, 2020, 12:06:48 am ---Не не дава + безкрайност а време........
Ако с няколко микро нютона трябва да ускоряват няколко десетки тона ефекта ш е забележим няколга си в времето .... може да се сметне кога ма нема да е скоро ..... не че няма перспектива но е твърде рано за това ..... технология в перспектива и нищо повече - нещо като космическият лифт - има я идеята знае се как би могла да се направи но просто няма как на тоя етап.
--- Край на цитат ---
Аре стига се излага говориме за КПД
А и да ти кажа признак на върховна нагла тъпотия е да си мисли човек, че може да заблуди някого в този форум относно това що е КПД и как се изчислява. Има поне две три теми по въпроса. Изписано е сума ти нещо. И сега някой си се изказва със въпиюща некомпетентност по въпроса. Аз не вярвам, че е възможно да има човек със диплома за средно които да не знае какво е това КПД. Ти също знаеш. За това съвсем откровенно ти заявявам, че те смятам за демагог. Приключих този безсмислен спор.
montanar:
Радико - щом ш сменяме тона ок.
Демогага си ти - щото изкарваш всички други кретени - и си ми бесен щото редовно ти наритвам задника по въпросите в които ти самият не си се ориентирал и нямаш ясна визия и и го даваш на вяра в някакви си напълно необосновани и недоказани глупости - за разлика от теб аз не вярвам а проверявам....
Не споря че си умен въпреки че мен ме изкарваш че съм тъпак но егото ти е прекалено в много отношения както не веднъж съм ти го доказвал.
технократ:
Монти, лазерът създава тяга, от налягане, но това няма общо с принципа на драйва. Вътре в кухината на драйва, се получава микровълнов резонанс, който незнайно защо, действа в едната посока с приоритет. Нещо като конусовидна микровълнова фурна която се самоускорява. А лазерът действа на принципа на вятърното платно, духат фотоните от външен источник, и така ускоряват това дето се ускорява.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия