Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежни и силови установки

<< < (26/29) > >>

технократ:

--- Цитат на: Радико в Май 20, 2020, 03:17:44 pm ---Ако смяташ че съм писал глупости това трябва да означава, че ти знаеш за такова тяло и можеш да го посочиш. Ако нямаш под ръка доказателства за такова тяло значи не аз пиша глупостите.

--- Край на цитат ---

Бре Радико наш, казах че в природата не съществуват чисто инерционни движения. Ама кой да чете ред по ред, а не през ред.

doktora:
Не казваме, че ще стане. Ние мислим, че има хляб въпреки схващанията на съвременната физика за центробежната сила и сме решили да проверим докрай - съответно високооборотен, нискомасов  и нискобюджетен опит / имаме го мотора от дрон ... от най мощните и качествените - 10 000 оборота с управление /  пък каквото стане ... по - вероятно да не дава отклонение по досега постигнатото, но нека го довършим докрай и пак ще пуснем клипче. Проверката е висша форма на доверие. Теорията си е теория.

Иван Димов:
   Според мен добре сте започнали. За по-осезаем резултат би трябвало масата на течността да е по-голяма. Вместо тези шишета сложете нещо по-здраво, примерно някакви метални цилиндрични кутии (консерви или от някакво питие). Укрепете ги здраво и ъгълът може и да е по-близо до вертикалата, а не толкова полегнали. И при експеримента си направете някакъв щит, който да ви предпази при евентуално разрушаване на паянтовата установка.
   Най-лошото при нискобюджетните опити е това, че понякога не дават категоричен отговор има ли ефект или няма.
п. п. Не подценявайте мерките за безопасност. Аз преди време въртях така един магнит и като се счупи и се разлетя със страшна сила като ми отнесе част от нокътя на ръката. Добре че не ме уцели по краката - направо потрошаване щеше да има.

Радико:

--- Цитат --- Радвам се, че съживихме темата. Тамън си мислех, че ще повторя гласа в пустиня, но  ... радвам се. 
--- Край на цитат ---
Въобще не е за радване, трагично е.  Наистина е трагично, че точно тук в този форум след като са изписани толкова думи за да се обясни, че едно мещо е погрешно и невъзможно и после някой пак започва да обяснява как си мислел че може и да заработи.
Хсиде още веднъж публикувам долу една илюстративна схемичка със три варианта на разположението на бутилките.  Много важно е да се знае в случая един термин "Водно огледало" това водно огледало винаги е перпендикулярно. Строго перпендикулярно на силата или сбора от силите които избутват водата нанякъде на схемата ясно се вижда на къде е насочено огледалото когато върху водата въздейства гравитация + инерционен момент на въртенето, наричан още и центробежна сила.  Формата на съда в който се помещава водата въобще не е от значение за ориентацията на водното огледало. Това да вярваш че ще застане в друга позиция е равносилно на това да вярваш, че ако изкопаеш кладенец с определена форма водата в него ще застане под наклон. Или да очакваш да има наклонено море и  да караш водни ски по нанадолнището.

Иван Димов:
   Радико, явно не си прочел какво сме писали с hyparh. Вътре в цилиндрите течността се завихря и действа като въртящ се жироскоп. Този експеримент прилича на този на Отис Кар - https://youtu.be/kSbfbW_9wiQ
   Завъртането на течността става автоматично подобно на действието на играчката Powerball Gyro Toy - https://youtu.be/qEtzzk4FEVM
   Така че, ефект има, но опитът трябва да се направи прецизно.
п. п. Ето тук съм събрал някакви интересни неща от мрежата - https://www.facebook.com/IvanDimovBG/?eid=ARCixTrm6ebBnsnPI0EBEmSYgdJdAJ2UtGMF2c7qOhMrAzrF3JeDuHgBiqKKoT_ybE9XKN0Q8VvK4zrm

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия