Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Центробежни и силови установки
Радико:
А какво ще накара течността да се завихри вътре в цилиндрите. Но и да се завихри по някакъв начин това ще добави само още един вектор към другите два. Във каква равнина трябва да са вихрите за да се получи резултантния вектор да е в нужната посока тоест нагоре.
Иван Димов:
Вихрите са точно като жироскопи под ъгъл 45 градуса. Защо се завъртат съм обяснил в темата ми за жироскоп-спирачката. Там чертах разни вектори и обяснявах дълго, тук няма да се повтарям. Пък и теорията не е толкова важна при положение, че ефектът лесно се наблюдава.
Радико:
--- Цитат на: Иван Димов в Май 20, 2020, 07:19:34 pm --- Вихрите са точно като жироскопи под ъгъл 45 градуса. Защо се завъртат съм обяснил в темата ми за жироскоп-спирачката. Там чертах разни вектори и обяснявах дълго, тук няма да се повтарям. Пък и теорията не е толкова важна при положение, че ефектът лесно се наблюдава.
--- Край на цитат ---
Току що прегледах темата. Никъде ме намерих това обяснение
На няколко места намирам по различни начини обяснено ето това:
--- Цитат --- Тук Ежд е допълнителната енергия, придобита от жироскопа при падането на тежестта, а Ер и Ек са потенциалната енергия на тежестта в началото и кинетичната и` енергия в края. Равенството е Ер+Еж=Ек+Еж+Ежд. Макарата е неподвижна в началото и края на експеримента. Като съкратим Еж се получава Ер=Ек+Ежд. Ако това равенство не се спазва, значи ЗЗЕ се нарушава. При всички случаи обаче спиращото действие на жироскопа за макарата е факт, което се вижда и от опитите на Ерик Лейтуейт.
--- Край на цитат ---
Това обаче не обяснява как със въртенето на центрофугата ще завихриш течността вътре в съдовете и.
технократ:
--- Цитат на: Радико в Май 20, 2020, 07:56:39 pm ---Току що прегледах темата. Никъде ме намерих това обяснение
На няколко места намирам по различни начини обяснено ето това: Това обаче не обяснява как със въртенето на центрофугата ще завихриш течността вътре в съдовете и.
--- Край на цитат ---
Радико, пробвай следното, напълни едно шише с вода до половината, почвай да го въртиш около външна за него точка, и ще видиш как водата вътре в шишето се завихря.
doktora:
Нещо встрани, но все пак по темата взето от реалния живот: Аз работя в Пловдив. По една или друга причина при мен дойде представител на сем. Балкански. Много словоохотлив и умен беше и имахме време да си поговорим и по странични теми освен по тази за която ме беше потърсил. Една от тези странични теми беше фрагмент от тяхната работа като циркови артисти когато за дълъг период са работили в САЩ. Задайте си закономерния въпрос който и аз си зададох: защо баламите учени - физици, астрофизици, инженери и асънамъ от НАСА са ги ПОКАНИЛИ И ПЛАТИЛИ да докарат един или два тира / може и повече / оборудване за да им демонстрират патентован и изпълняван от тях / сем. Балкански / цирков опит наричан страховито - ГОЛЯМОТО КОЛЕЛО НА СМЪРТА. Някой все пак вярва в асиметричната центробежна сила като вътрешноподемна за системата иначе не би потрошил десетки хиляди, а може и повече като заплащане да е дошло долари за да види " циркаджии ". Втори пример от реалния живот. Една от причините НАСА да изпревари СССР по отношение на прицелните кацания на Луната е следния исторически факт. При първоначалните безпилотни мисии те / НАСА / са забелязали, че техните космически кораби се отклоняват от зададените траектори без видима причина. Когато са анализирали причините са установили, че точно центробежни сили пораждани от жироскопните им системи пораждат такова отклонение и когато са ги нулирали по един или друг начин отклоненията в планираната орбита са били преустановени. Ако си бяха играли на шикълки и разсъждавали, че центробежната сила е фиктивна и до сега щяха да кацат на Марс, а не на Луната като отклонение за " по - близко ". Руснаците като по - тарикати низвергнаха ген. Меншиков като разпространител на лъженаука и лъжефизика / връзката е програмата Юбилейнъй - мисля, че беше 2008 г. /, а човека правилно им каза, че ракетните технологии за нищо не стават или поне не стават за ексанзия истинска на хората в космоса. Технократ обади ми се ако искаш, твоите разсъждения ми харесват - 0899 57 61 47.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия