Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежни и силови установки

<< < (5/29) > >>

hyparh:
Ами при мен се получи завихряне в една от спринцовките, а след като може в една, значи може и в останалите. Според мен тяговият ефект, който многократно е измервал Краси, се предизвиква именно от вихрите.

Открих снимката. Прилагам оригиналната, както и такава с увеличен контраст. Водовъртежът е посочен със стрелка.

MTM:
Според мен ефекта на центрофугата, зависи от оборотите. Примерно при летците, от оборотите определят тяхното натоварване. Носят специални костюми за да не припадат, защото кръвта се стича към крайниците. В случая водата ще остане на дъното. А дали ще има вихри не знам.

juliang:
На снимката се вижда че нивото на течността е застанало направо вертикално. Това води до заключението че центробежната сила е многократно по-голяма от тази на гравитацията. Тоест водата натиска яко настрани, много по-силно отколкото гравитацията дърпа надолу.

Но тази сила с нищо не променя силата на гравитацията която дърпа надолу. Колкото и да е силна ... тя е насочена перпендикулярно на гравитацията и по никакъв начин не й влияе. Само товарите стените на шишето, защото налягането натиска перпендикулярно на повърхността.

За вихрите ... идея си нямам защо са се появили. Предполагам поради някакви вибрации заради ексцентричността на конструкцията... Но и те ... не виждам как ще повлияят. Ако завъртите течността в едно шише така че да се образува завихряне в него то няма да стане по-леко или по-тежко.

hyparh:
Има само един начин да разберем - практика, практика и пак практика :) Пустата конструкция наглед не изглежда никак сложна, но тръгне ли човек да я изработва и се появяват значителни трудности... Въобще при такива въртящи се самоделки трябва голяма якост на свързване между елементите (особено ако са по-тежки), от което именно идва трудността.

juliang:

--- Цитат на: hyparh в Февруари 16, 2018, 03:35:54 pm ---Има само един начин да разберем - практика, практика и пак практика :) ...

--- Край на цитат ---
Не виждам причината да се прави конструкция. Имаш едно нещо, дет се върти. Има сили които действат на това нещо. Поне тази механика е известна от векове. Има формули, има и графично решаване на задачата. Едва ли очаквате при конструкция сглобена в гаража и работеща на чисто механичен принцип да се проявят някакви неизучени квантови или релативистични взаимодействия ... :)

С'я ... ако ви е по-лесно да сглобите няколкостотин килограмов модел вместо да направите сметките на лист хартия - това е друга тема ... Но почнете ли да отричате дори и класическата механика ... просто не знам как посягате на компютър или гледате телевизор, или ползвате телефон... това трябва да са някакви "шейтан кутии" на които не трябва да се има никаква вяра :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия