Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Центробежни и силови установки

<< < (2/29) > >>

kkrasi1967:
Е в самото начало съм упоменал че това е само заготовката па и ми искочи спешен ремонт на двор та цяло лято се борих с него,та това е само за обща представа как ще изглежда а иначе тука ги няма половината от елементите (мали па сложно прозвуча)!

juliang:
Тая вода ... не изтича от конуса, нали?
Щото ако не изтича ... аз не виждам разлика дали ще е кух конус пълен с вода или конуса ще е плътен. Просто нещо конусовидно с дадена маса се върти с някакви си обороти. От това тяга няма как да се получи.
А ако изтича ... да, ще има тяга, ма същата тази тяга може да я постигнеш ако водата изтича и от неподвижен конус.

--- Цитат на: kkrasi1967 в Август 15, 2014, 05:08:21 pm ---Eй таз картинка на vsl, много точно показва идеята. номера е в това че колкото са по-високи оборотите толкова налягането в дъното на съда е по-високо, а като дадеш и наклон на тоя съд то тогава се сдобиваш с насочено налягане, а когато в затворен цилиндър имаш налягане в единия край и разреждане в другия тогава какво имаме!?

--- Край на цитат ---
Ако на масата сложиш едно шише пълно с вода, налягането на дъното му ще е по-голямо от налягането под капачката, просто защото в него има вода. Не ми казвай, че шишето ще генерира тяга нагоре - в момента на масата до мен стои шише бира и кат го гледам не изпитва никакви мераци да се издига нагоре.

kkrasi1967:
..за да се заема да правя работен голям вариант значи съм постигнал някакъв резултат от малък прототип,а ако се сетиш да завъртиш бирата веднага ще усетиш и натиска от течността в дъното,ако й придадеш и наклон от около 35-42 градуса ще усетиш и тласъка насочен обратно на гравитацията а въпросния тласък идва от водния стълб..

juliang:
Ако водата изтича - ще има тяга. Реактивна тяга, с която се движат самолетите и ракетите. Ако нищо не изтича ... няма да има тяга.
Но кат си решил ... действай. Сложи вместо вода оловни сачми - би трябвало да получиш значително по-голяма тяга (да бе, да...). Живак не ти предлагам да ползваш, щото ще изтровиш и себе си и целия район в радиус 20 метра, като го развъртиш и стане някаква беля. Иначе той е около 8 пъти по-тежък от водата и би трябвало да е значително по-ефективен.
Или поне ... солена вода сложи, нейната плътност е с около 10-15% по-голяма и ако има някакъв ефект (дет няма да го има) ще е по-голям.

kkrasi1967:

--- Цитат на: juliang в Ноември 11, 2014, 01:25:33 pm ---Ако водата изтича - ще има тяга. Реактивна тяга, с която се движат самолетите и ракетите. Ако нищо не изтича ... няма да има тяга.
Но кат си решил ... действай. Сложи вместо вода оловни сачми - би трябвало да получиш значително по-голяма тяга (да бе, да...). Живак не ти предлагам да ползваш, щото ще изтровиш и себе си и целия район в радиус 20 метра, като го развъртиш и стане някаква беля. Иначе той е около 8 пъти по-тежък от водата и би трябвало да е значително по-ефективен.
Или поне ... солена вода сложи, нейната плътност е с около 10-15% по-голяма и ако има някакъв ефект (дет няма да го има) ще е по-голям.

--- Край на цитат ---
Ако си стигнал в развитието си само до реактивното движение и не си стигнал по-далече,то тогава нямаш работа в този сайт

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия