Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства
Центробежни и силови установки
Аtos:
kkrasi1967, аз в крайна сметка не разбрах добре - това вид водна помпа ли е?
Центробежна водна помпа или нещо друго?
Ако е така, принципът е подобен на този от следния експеримент:
Слагате топче (може лешник, маслина или друго) на масата, захлупвате го с винена или конячна чаша, важно е да е бъчвовидна или обърнат конус. Започвате да въртите бързо чашата ексцентрично около топчето, без да я отлепяте от масата.
Топчето се вдига нагоре, въртейки се по стените на чашата, достигайки най-широкия и диаметър (ако е отворен конус-излиза от нея)!
За това ли говорим?
Защото ако това е принципът, трябва задължително да се осигури ексцентричност при въртенето...
(ако съм разбрал правилно, де)
juliang:
--- Цитат на: kkrasi1967 в Февруари 15, 2018, 12:09:51 pm --- Ако си стигнал в развитието си само до реактивното движение и не си стигнал по-далече,то тогава нямаш работа в този сайт
--- Край на цитат ---
Ти кажи докъде си стигнал 3 и половина години след като си пуснал темата... :)
hyparh:
Здравей, kkrasi1967!
На мен също ще ми бъде интересно да споделиш резултати относно твоята установка. Още откакто прочетох темата за първи път, ме заинтригува принципът, който даже обсъждахме дълго време с един колега и смятахме да изработим прототип, но по една или друга причина не стигнахме до там.
Atos, аз виждам тази разработка като жироскопиращ тягов двигател на принципа на многовихровото торнадо. При развъртането на цялото нещо, във всеки съд (който е наклонен спрямо оста на въртене на около 45гр.) се създава воден вихър от само себе си, което по някакъв начин генерира тяга без да има никакво изхвърляне на течност.
Прикачам чертежи на същия принцип, но изпълнен с похватите на електромагнетизма.
Аtos:
Това не го разбирам:
--- Цитат на: hyparh в Февруари 15, 2018, 02:54:24 pm ---При развъртането на цялото нещо, във всеки съд (който е наклонен спрямо оста на въртене на около 45гр.)
--- Край на цитат ---
В представите ми възникват поне три постановки и нито една няма общо с другите!
Кое е "цялото нещо"? Съдовете имат ли (всеки за себе си) ос на въртене или не?
Колко съда са? Как са разположени един спрямо друг? С каква форма са?
Ето една от представите ми - пълня епруветка с вода, затапвам я и я обесвам на конец на 45 градуса наклон от вертикала, после я завъртам около центъра на масата и, къде се появява тяга?
juliang:
Кат каза "епруветка" и се сетих ... тоя пич е решил да изобрети медицинската центрофуга :)
Колко ли центрофуги са излетели от лабораториите? :) Или поне са се вдигнали от масата?
P.S. В някои от тия центрофуги оборотите са на порядъци повече от споменатите 2 900 об/мин, така че там ефекта би трябвало да е осезаем и все някой лаборант щеше да го забележи. Все пак тези устройства се ползват от почти 50 години, като има всякакви размери и видове.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия