Хахаха,Папароско,с това ме уби:
"Не противопоставям вътрешните на външните наблюдатели, защото последните не е възможно да съществуват."
Откъде знаеш,бре,мамин,че не могат да съществуват???Бил ли си там?Ако цялата ни вселена е просто фантазия на висш разум?Ако сме подарък за рождения ден на нечие хлапе,а?Новата му компютърна игра например?Или медалион на врата му?Цинично,нали?
Подобна арогантност от твоя страна е типична за човешкия вид!НИЕ сме най-великите,НИЕ сме най-големите,НАЙ-умните (живяли някога),абре ей,мишленце опитно,всички сме по-малко от микроби на фона на Всичкото,бре,къде си тръгнал?
Знаеш ли,че според наличните ни технологии е изчислено,че след 140 години ще сме в състояние с компютри да създадем ИЗКУСТВЕНО ТРИИЗМЕРНО ПРОСТРАНСТВО,сещаш ли се какво значи това,а?
А как мислиш,дали по-напредналите от нас,не са с хилядолетия напред в тая област?"Матрицата" говори ли ти нещо?
Или пак,воден от арогантност,ще ми кажеш,че други освен нас няма,а?
"atos,
За какви входове и изходи на една БЕЗКРАЙНА ВСЕЛЕНА става въпрос?! Накъде водят тези входове и изходи, би ли обяснил?"
Бих,но от всичко досега,написано от теб, допускам,че няма да ме разбереш!А и да успееш-няма да го приемеш!И всичко това,защото си се заинатил в някакво наблюдение на някаква "МИНИАТЮРНА" част от вселената!Да не искаш да ти преразказвам всички последни открития?Вземи и ги научи,че започвам да се дразня вече...има сериозни сайтове,влез в сайта на НАСА или на руснаците,влез,поразгледай снимки от Хъбъл,влез в последните научни симпозиуми или поне изгледай няколко филма на Нешънъл Джеографик,мамка му и мечка...предполагам,че можеш да четеш?
Хората казват,че вече наблюдават почти периферията на вселената,той-малка част...кой ти го каза?Учителят по физика от 6 А клас ли?Преди 30-40 години?
Всяка черна дупка е изход от вселената ни-в друго измерение на пространството,в друга вселена!Всеки хипотетичен център на раздалечаване на звезди и галактики е "извор" на черна дупка от друга вселена в нашата,кое не разбираш?При преминаването на материя(енергия)от съответния свят оттам се отпечатва информационна матрица на ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА по повърхността на черната дупка.
Та ти сигурно и лист на Мьобиус даже не знаеш какво е,аз те карам да си представиш отворена затвореност...
Дори и Магелановият облак не е това. Разминаването на лъч АС и ВС отива към безкрайност. А това което споменах се отнася за всяка една галактика, не само за една. Така, че....доказан факт просто няма. Едни хора може да са взели едни пари за едни теории, но те просто не отговарят на никакви природни закони.
Магелановият облак ти го дадох за пример просто,да видиш,че има двоен образ.И как ти хрумна идиотската идея,че по триангулиране нещо щяло да бъде на две места едновременно,поне по известните ти закони?
Сега ще ви разкрия нещо,което двамата явно не знаете:
Всичко във вселената е на всички места ЕДНОВРЕМЕННО!Всяка една молекула Е всяка друга!
Не,че е свързана с нея,не,че нещо друго...всичко е едно цяло и то не в преносния смисъл.
Казах ви,че няма да ме разберете...отчасти,защото бихте се ужасили от подобна идея,възприемайки я безпрекословно!Но по-големият проблем е ограничеността на разсъжденията ви!
Ето едно доказателство-разисквайки тази тема,аз допускам теории на базата на проверени неща,като в същото време се и съмнявам в тях,вие обаче сте си навили едно на пръста и...дотам!
Тъмната енергия и тъмната материя са различни проявления на пространството.
Всеки един атом носи в себе си информация за цялата вселена като на хард диск и тази вселена може да бъде "възстановена" в пространство,което отговаря на нашето!Може да бъде и се възстановява и в нашето,но в безброй времеви отрязъци,които "наредени един до друг",образуват това,което приемаме за ХРОНОЛОГИЯ на събитията(хронологията да не се бърка с времето като понятие в абсолютния смисъл)!
Всяка една промяна в другия край на вселената се отразява мигновено и тук,при нас,но вие няма как да го знаете!А съдейки по рехавите ви познания в материята - няма и да го повярвате!
Нищо чудно и да се намери някой,да каже,че пиша пълни глупости,няма да споря,нямам за цел спор!
Само исках да видя поглед,различен от моя,по тези въпроси,които ме вълнуват...
Ето ви малко четива за отмора,не казвам,че трябва да вземате всичко за достоверно 1:1,но поне се научете да сте толерантни към нечий друг поглед върху нещата...а аз се уморих и ще си лягам!
http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/vselenata-se-razshiriava-po-byrzonobelov-priz-4174451http://old.inrne.bas.bg/wop/ARCHIVE/wop_3_2003/03-Vselena.htmhttp://avgit.blogspot.com/2010/01/blog-post_30.html