Ако не вярваш вземи един прът, завърти се яко с него и го пусни.
Ако не си завъртиш китката в момента преди пускането - няма да са завърти! Като хвърляш копие, върти ли се?
Не мога да намеря къде бях чел за 5,45. Обаче, нали не си представяш куршум който летейки, описва траектория в вид на спирала??? Какво ще улучиш в тоя случай?
Ти си чел...а аз съм служил в казармата с 3 модификации на 5.45, освен това съм изучавал и балистика в полицейската школа!
Диаметърът на спиралата, по която се движи куршумът е по-малка от неговия собствен диаметър! Затова общото отклонение в "прицела" не е по-голямо от 20% от диаметъра 5.45...
Понеже никой не знае структурата на земята(кухини, скали, плътност и т. н.) ти откъде си сигурен че мислената ос на въртене преминава през центъра на тежеста? За да няма ексцентрик, земята трябва да е идеално кръгла. само че с тия планини не ми изглежда възможно. Струва ми се че плътността на водата е по малка от тази на скалите. Тогава какво балансира водата? При едно ротационно движание, тя би трябвало да е по върховете, а не там където се намира в момента. А кое я кара да отива в най ниските точки. Едва ли е баланса за който говориш.
Едни такива въпроси имам които все без отговор остават.
Това са точно "върховете", където е най-голямото струпване на вода в момента! Гравитацията защо я отписваш? Всяко завъртяно около себе си тяло се самонагажда да се върти точно по оста на центъра на тежестта си. Давам ти елементарен пример с центрофуга на пералня - в началото има тресене, поради екцентричността, но после дрехите се разпределят в такава конфигурация, че да се съвпадне центъра на въртене с този на масата!
Димов, нали не смяташ, че попадането на лед, изведнъж премахва сцеплението от всички колела
едновременно и равномерно?
Ти и направо да караш, попадайки на лед пак се завърташ...
Радико, анализът е направен, просто го прочети!
epwpixieq-1, напрягаш се да обясняваш драматургия на учещи азбуката, няма смисъл...