Според мен най-лесно може да стане в пластмасова купа с форма на полусфера и диаметър близък до този на тръбата се налива епоксидна смола, в нея забучваш тръбата и я фиксираш да не пада. Като се втвърди с пила/шкурка/метална четка на дрелка сваляш каквото не е нужно.
Ако имаш предвид, да се налее смолата, докато се запълни до нивото на тръбата, следва да си отговорим на въпроса, колко тежи тая смола? - а трябва да се има предвид, че се гони минимално тегло на поплавъка - корпуса! Смолата тежи доста, през ум не ми е минавало да го правя, като балванка от смола.
Ако имаш предвид, да се залепят само по периферията на контакта им, а ненужното да се отстрани, то няма да е надеждно без отдолу да се подложи стъклена вата, защото смолата никога не може да се втвърди на 100% и отделно тя се размеква от слънцето, направо става на локум, ще се отвори фуга рано или късно и торпедото ми ще потъне, като Титаник. Това все пак е по-приемлив и възможен вариант, проблема е, както по-горе казах на Бат Ванко, че купа с формата на яйце, юнашки калпак или еврейско таке
, няма. Всички купи са с плоско дъно, като турски фес
.
Виж черпак става. Как обаче да отида да купя черпак, ще ме помислят за педал?
- имам предразсъдъци.
Вече правя нещата по моите методи - 2, и ще видя кое е най-добре. Като съм готов, това ще е към края на другата седмица, ще покажа.