Току що се връщам от проби на заваряване, удари на камък. Това ПВЦ не се топи, неговата верица, стои твърдо до момента, когато почне да изгаря. От твърдо състояние направо изгаря. Имам чувството, че това не е чисто ПВЦ, ами има някаква добавка, да издържа на температура и има резон, за да не се стапят тръбите от топлата вода - знаете, ако се развали бойлер и т.н., направо си мисля, че съм прав.
Пробвах с духалка-поялник ведно със стандартен поялник с човка за лепене на пластмаса, не е типичното ПВЦ дето друг път съм лепил с поялника. Аз забелязах още, като кривих отрязъците. Размеква се, но не се топи и не можа да се образува разлята заварка, ами става студена - афиф работа.
Пробвах на едни парчета с едно турско лепило на основа полиуретан с марка 610, много здраво ми се видя мострата в магазина, хем е доста твърдо, хем е гъвкаво. Пробвах и с друго лепило на основата на ПВЦ - Тангит. С него се лепи баш ПВЦ, много е здраво, но за запълване на фуги не съм сигурен, какво ще се получи. Сега съхне на мострите, утре ще гледам за какво иде реч.
pathfinder, благодаря ти за предложението, но нека първо видя дали въобще ще заварявам, утре пак ще пробвам за последно. Тъй като не се топи, едва ли ще мога да вкарам мрежа. Поялника ми е от най-добрите, бързо загряващ с цифров датчик за температурата и като наглася на 210 гр. едва-едва размеква. На 320 гр. вече топи, но както казах на трици. Оттам насетне почва да изгаря, но не се топи.
Телбод със сигурност ще вкарам, но мрежа ме съмнява, мрежа няма да може да влезе в това ПВЦ. И аз съм лепил навремето броня, но е друга пластмасата, тя се топи лесно, пак с поялник съм я лепил и също съм поставял мрежа.