Ето, че подреждаш вече малко от малко нещата, не е трудно:)
Знаеш ли, доста хора ги бъркат нещата, защото не търсят смисъла четейки, а когато не вникваш в нещо, нормално е да ти се струва като философстване (аз не знам какво значи философстване).
Държа да отбележа, че всяка дума, която съм написал носи смисъл! Как да не се самоцитирам, като повече няма какво да се напише по въпроса? Да се повтарям ли? Или всеки път различни неща да пиша по един и същ повод? Всичко по- нататък би било разтягане на локуми!
Макар, че тръгваш в обратния ред...
Когато разделиш енергията на времето, за което е получена, достигаш до моментната мощност
Тук сменяш понятието ЕНЕРГИЯ с РАБОТА и определенията си идват на мястото!
Мощността я има при ИЗРАЗХОДВАНЕ на енергия, не при получаването и!
Ако смяташ мощността на фотоволтаик например, без да си впрегнал консуматор, то тази мощност е ПОТЕНЦИАЛНА (вероятна за ползване) и се изчислява според РАБОТАТА, която БИ МОГЛА да извърши!
Ако "разделиш енергията на времето, за което е получена", получаваш просто енергия, разделена на времето, нищо повече - дали ще заредиш един акумулатор по определен начин за 9 часа или по друг начин за 24 часа, после енергията в него може да ти даде еднаква мощност при еднакви условия!
Няма мощност без РАБОТА!Ако имаме само енергия, имаме вероятна мощност (евентуална, примерна), възможна за ползване.
"защото мощността може да бъде само моментна" - Ето това е АБСОЛЮТНО ВЯРНО!
Сам си го написал, защо го отричаш?
СИЛА - ЕНЕРГИЯ - РАБОТА - МОЩНОСТ - всяко следващо е функция от предходното, не е сложно!
Формулирани са, няма пак да ги дъвча!
Еееех, тия физици колко ли хора са объркали с въвеждането на еднаква мерна единица за работа и енергия...но няма друг начин!