Понеже не следя темата и не разбирам от настройката на ЦПУ машините ти предлагам един бабин метод, който според мене ще стане. Само няма да се смеете много. До колкото знам отчитането става на равни стъпки, което значи че параметъра за настройка като се промени важи за всички.
Та идеята ми: Взимаш една филия от някакво дърво, качваш я на дорник на делителния апарат и я застъргваш както е качена, до някакъв точен диаметър. след това в шпиндела качваш един канон, и с него правиш резка по външния диаметър на заготовката. Превърташ от управлението на 360 градуса и правиш още една резка. ако има разлика мериш и делиш на стъпките и променяш параметъра. Когато ги направиш да съвпадат, го правиш само че през 10 оборота на делителния апарат. Така увеличаваш точността. после през 100 оборота и т.н. докато си доволен.
После завърташ един път напред и правиш резка, след това завърташ назад и пак правиш, за да видиш грешката при реверс и си настройваш параметъра.
Ако вече си я настроил някакси и искаш да я провериш, вчера гледах че пича дето ми заточва инструментите има ъгломер с часовник. Не знам до колко точно минути мери понеже на мене не ми е трябвало. Ако проявяваш интерес в понеделник мога да го питам, че замина за село и го няма в Пловдив.