Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Разработка на мотор-генератор

<< < (2/3) > >>

sabaka808:
Мислите ли , че това ще се самозахрани?

x_name41:
мисля че разработката на G-ka1 може да инициира създаването на ново поколение предавателни трансмисии, освен това добре би било също ако изобретението на Майстора се съчетае някак със разработката на G-ka1

sabaka808:
Та те отдавна са познати и се използват в топломери , сокмашини , сухи водомери и др.

ndm:

--- Цитат на: G-ka1 в Ноември 06, 2014, 06:42:10 pm --- И други. като липса на триене, износване, смазване,

--- Край на цитат ---
Знаеш ли, и аз отскоро разбрах, че триенето е фундаментален процес във вселената.... Това нещо си там в гърдите ни, като извършва някакви движения се трие по нещо друго си там. И ако в тази система няма охлаждане (поне така мисля без да съм проверил) то тя, след определен брой цикли ще започне да грее повечко и след това пепел (може и от рози). И въпреки що годе доброто смазване тя (системата) започва да дава фира или както казваш се износва.
Сега се опитай само да си представиш, че там в гърдите ти няма триене  :(....или смазване. Пожелавам ти от все сърце здраве и много безизносни години.

Vector:
Интересно е дали при магнитното триене-(триене на две магнитни полета -с еднакви полюси един към друг) се отделя топлина ? Някой да отговори..
Аз мисля, че магнитите няма да загреят, което е идеално условие за създаване на магнитни съединители и редуктори, които не загряват ..... т.е. са вечни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия