Такааааммм, липсата на коментари в такава "интересна" тема показва, че не им се иска на колегите това да не е вярно. Когато вярата не оправдае очакванията е все едно ислямист да разбере, че алах не съществува. Това е нещо страшно за психиката.
Поредната измама колеги, това е, да се престраша аз да го кажа....
Още като видях помпозния сайт и реклама, си викам, абе то това представяне е като американската совалка в Холивуд. После вика единия от "голямата руска фирма" то магнитното поле на Земята било източника на СЕ. Другия негов колега в другия клип пък, не запомнил какво е казал предния, вика енергията идвала от ВиФи-то, антените и даже от светкавиците, чак намеси и честотата на Шуман и т.н. - ееее, нали трябва да вкара някакво понятие за по-посветени, като за тия от форумите за СЕ, те били малко грамотни.
Най-интересно обаче беше обяснението КАК се преобразува тази СЕ, която няма нищо общо с етера. За етер нищо не казаха. Разглоби тънките тенекийки и вика, ей това тук е резонатор. Веднага ми мина през ум за обемен резонатор, но пък той работи при СВЧ и има тунелен диод, а както знаем в характеристиката на тунелния диод има участък с отрицателно съпротивление, но в крайна сметка не генерира СЕ. Резонатор означава да вибрира на определена честота, само една. Той обаче обяснява, че приемало ВиФи, теле сигнали, сигнала от електропреносната мрежа, абе бахти резонатора е тоя, обхваща целия честотен спектър и то само с две алуминиеви тръбички, пък ръката на човека била като усилваща антена
.
Бреййййй, бахти наглите изманици. Впрочем аз досега в интернет не съм видял някой, който твърди че има СЕ да не е такъв. Ако греша може някой да ме поправи.
Та съжалявам, но колегите които не могат да спят от търсене на СЕ под дърво и камък, ще останат отново разочаровани. Ейййй, то песимизъм, песимизъм, ама така е, като не сме давали обещания да говорим розови неща....