Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Пумпал задвижван от магнити
Аtos:
--- Цитат на: Иван БГ в Декември 13, 2014, 06:11:06 pm ---Здравейте,
разгледах по-внимателно клипа с пумпала. При положение че статора е с 5 магнита, а ротора с 4. И магнитните полета са едноименни т.е. те се отблъскват, при поставяне на ротора в активна позиция то той ще спре след 9 гр. от началната точка. Следващият цикъл също е 9 гр. но в обратна посока. След това всичко наново и така 20 пъти , за да се направи един оборот. Това е! Извинявам се че недогледах клипчето.
Бъдете!
Иван.,
--- Край на цитат ---
Иване, не целя безсмислено опониране, но защо да спре след 9 градуса? И не е 20 пъти за един оборот, а за един ЦИКЪЛ!
Иначе един оборот на ротора си е 4 пъти, кратното е 20.
Но това е СТАТОР-статичен е, затова при един-единствен оборот трябва да се осъществят всичките преходи на зоните!
Докато се завърти на 9 (би трябвало да са 8 според мен... 90-72=8) градуса, следващият магнит ще е в "силовата" позиция на предходния вече.
Дали се изразих ясно?
То е като два кръга с различен диаметър и център, разположени един в друг и "зацепени" по допирателната...ако някой не ме разбира утре ще го начертая:)
Maistora52:
Що така, бе Atos? - ти ни изби половината мъже тук:
--- Цитат на: atos в Декември 13, 2014, 03:48:14 pm ---...
П.П.Когато един мъж премине "възрастта за играчки" , значи вече е мъртъв!
Разликата в мъжките и детските играчки е само в мащаба и цената им - съответно в ефектите и последствията от тях...
--- Край на цитат ---
Аз го виждам другояче това с играчките и децата - да се дават такива играчки на децата, КОИТО РАБОТЯТ. Не е хубаво да им се пробутват ментета, защото така се убива оптимизма и ентусиазма им. Не съм казал, че тоя пумпал е измама, напротив, предположих че "работи".
Другаде е проблема, че в демонстрирания принцип с този пумпал (брой и разположение на магнитите) няма нищо ново, и освен това е налице реализирана ОТ МЪЖЕ неработеща конструкция под името "Перендев" на измамника Майк Бради. Аз лично съм репликирал "Перендев" и мога подробно да обясня какво в повече от казаното тук: http://mazeto.net/index.php?topic=939.msg33417#msg33417
и тук http://mazeto.net/index.php?topic=939.msg36827#msg36827
се случва.
Още повече фантомни надежди ни вдъхна и Diabolik, http://mazeto.net/index.php?topic=939.msg40759#msg40759
Но Уви! Играчката не пожела да се превърне в работеща Мъжка конструкция.
Вярно е, че не са споделени всички подробности, но когато се репликира правилно всички недостатъци на Идейния принцип лъсват наяве.
Пумпала е Идейния принцип. "Перендев" е реализираният принцип.
Случва се същото, като с играчката с чукащите се топчета на Нютон, изпробвана в огромни размери от "Разбивачите на митове" и доказано, че не работи в увеличен размер... т.е. играчката "работи", "мъжката" конструкция - не!
Извод - не всички детски играчки могат да се превърнат в двигатели. Само някои могат.
Михаил Кузмов:
В този тъп клип, магнитите са пълно безсмислие ! Тези в ротора, само придават маса ! Началният момент се предава от ръката, и въртящото поле отдолу, поема въртенето ! Проумейте го, няма такъв двигател със статичен статор ! Статора само визуално е статичен ! Полето трябва да "мърда" ! Само подпомагане и облекчение на вход-изход в магнитното поле може да реализира постоянно движение ! HristoDimovHristov, това нещо с не-мърдащият ринг с магнитите е заблуда ! Има трептене ! Убеден съм ! Ако всичко се "закове" с лагери това ще спре ! Единствен начин е елипсовидно клатене на ринга (статор) ! Градуси, ъгли и т.н. могат да предадат само, въртящ момент на РАБОТЕЩА машина, но не и да я подкарат !
Линковете на HristoDimovHristov, ме насочиха към нещо много оригинално ! Ще прибавя и много коректно ! Всичко е обяснено, изяснено ! Макар на този етап твърде не ефективно ! Бъдещето знае ли се ?
А колко лесно може да се направи менте ! Иди че го разгадавай !! Поливаш с вода и върви ???
https://www.youtube.com/watch?v=VonUp5Wicwk
Бъдете здрави !
Добавям след повторно гледане ! УНИКАЛНО !!
Проумявам още нещо уникално ! Тук статора не мърда и полето не мърда !
Това е революция !
Иван БГ:
Здравейте,
моето мнение за този пумпал е следното: Няма значение как тръгва "НЕЩОТО", дали с ръка, дали със стартер, дали с манивела, дали с удряне с чук като М, който иска да каже на света, че е новият Микеланджело, който чука Давид по коляното с чукчето и казва "ЖИВЕЙ". Важно е "НЕЩОТО" да живее колкото си може по-дълго и колкото си може по-мощно, но в случая това не така. Какво имаме? Имаме едно поле, образувано от 5 магнита, всеки представлява два право противоположни вектора които имат една и съща директриса, равни са по големина и с противоположни посоки. И понеже лежат в една е съща равнина те образуват едно компланарно магнитно поле от 5 броя по 2 вектор от 36 градуса. От другата страна имаме 4 магнита от 2 вектора от 45 градуса. Когато се постави едното магнитно поле за статор а другото за ротор. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЕ ПОЛЕ Е СТАТОР КОЕ Е РОТОР, се образува едно ново "РЕЗУЛТАТНО"магнитно поле, което задвижва ротора със следните характеристики. Резултатното магнитно поле се състои от 20 сектора, които са съставени от 2 равно противоположни вектора от по 9 градуса. Резултата се получава като се разглежда вектора като функция на скалар. Така че на лице имаме следната ситуация: Като се постави въртящият се магнит в активна позиция той ще спре след 9 градуса. Е ако магнитите са по-силни може да се завърти няколко пъти, но винаги ще спре на след 9 градус. Това е!
Бъдете
Иван
Михаил Кузмов:
Покриване на мнения ! Иван обяснява моята дума "безсмислено", достатъчно добре за да го подкрепя ! Абсолютно !С две думи, това не работи ! И другото ! Как се опитват да излъжат, няма никакво значение ! Ако пък някой иска да обори това, ще трябва да направи, и подкара постановката ! Тогава вече, не само ще си посипя главата с пепел, ще се извиня на форума, ами ще се само-обявя за нищо не разбиращ ! Ако спра да пиша, да знаете че съм умрял от срам !!!!
P.S. не от старост :P
Останете със здраве !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия