Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Пумпал задвижван от магнити

<< < (9/13) > >>

Аtos:

--- Цитат на: Maistora52 в Декември 14, 2014, 07:02:48 am ---Що така, бе Atos? - ти ни изби половината мъже тук

--- Край на цитат ---
Ами...когато детето в един мъж изчезне - пиши го "заминал", чисто психологически е въпросът, не замесвам вида на играчките.

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Декември 14, 2014, 09:24:02 am ---В този тъп клип, магнитите са пълно безсмислие ! Тези в ротора, само придават маса ! Началният момент се предава от ръката, и въртящото поле отдолу, поема въртенето ! Проумейте го, няма такъв двигател със статичен статор !

--- Край на цитат ---
Не са безсмислие, защото точно на тях се разчита за фейка.
 Иначе си прав - няма как да има въртене, без промяна на полето (движение в статора).

--- Цитат на: Иван БГ в Декември 14, 2014, 11:21:00 am ---Имаме едно поле, образувано от 5 магнита, всеки представлява два право противоположни вектора които имат една и съща директриса, равни са по големина и с противоположни посоки. И понеже лежат в една е съща равнина те образуват едно компланарно магнитно поле от 5 броя по 2 вектор от 36 градуса.

--- Край на цитат ---

Това не е така!
Полето от статорните магнити трябва да се разглежда обемно, в 3D,защото те НЕ ЛЕЖАТ в една равина. Директрисите им образуват конус и изобщо не са в противоположни, а в РАЗЛИЧНИ посоки. Колкото до силовите магнитни вектори, само ПРЕДПОЛАГАМЕ, че са равни по големина...
Нека да сме точни!

Иван БГ:
Здравейте,
в по-горният пост писах, че дори и да не са равни по големина сумарното поле пак е същото. Так че смятайте и ще видите, а дали е 3Д, или 7Ж е все тая. В този случай е важна бройката.
Бъдете!
Иван,

Аtos:
Бройката си е бройка!
Ъгли, отстояния и разположение  са най- важни!
За мен Вектор е прав тук: Отговор #19
А че това е фейк - ясно е!

Иван БГ:
Здравейте,
разбира се че е прав Вектор. Като ти казвам че ще спре на 9 гр. значи съм го изчислил. Аз съм дал на Вектор схемите, как се изчисляват градусите. Като не изчислявате, поне правете опити. Не са, чак толкова много магнитите, работа за два дни. Иначе става бла-бла.
Бъдете!
Иван 

Радико:
Колеги, в Тубата има достатъчно клипове с подобни бясно въртящи се предмети поставени в близост до Абха намотка. Да публикувам ли линкове или сами ще ги намерите. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия